Stručnjaci govorili o posljedicama migracija

Evropski univerzitet u Brčkom i Evropski univerzitet „Kallos“ u Tuzli, organizovali su u Brčkom međunarodni naučni skup pod nazivom "Migracije u 21. vijeku – uzroci i posljedice".

Bosna i Hercegovina 25.03.2016 | 18:50
Stručnjaci govorili o posljedicama migracija

O velikim migracijama stanovništva koje su u toku po ocjeni stručnjaka i ne vidi im se kraj, na naučnom skupu u Brčkom izlaže više od 160 eminentnih stručnjaka raznih profila iz regiona i nekoliko evropskih zemalja koji nude svoje viđenje uzroka, ali i moguća rješenja krize koja je, bez sumnje, ozbiljno uzdrmala Evropu i Zapadni Balkan.

Evropa, naglasio je jedan od izlagača, prof. dr Vladimir Sultanovič Gatijev s moskovskog državnog Univerziteta, može puno naučiti od Rusije koja se s ovim problemom suočila mnogo ranije - raspadom Sovjetskog Saveza, a rješenje je, poručio je, otklanjanje uzroka migracija, a nikako zabrane i barijere.

Sva izlaganja i priloženi radovi na ovom međunarodnom naučnom skupu o uzrocima i posljedicama migracija u 21. vijeku, objedinjeni su i objavljeni u zajednički zbornik.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gradjanin

25.03.2016 18:05

Ni vise univerziteta ni nepismenijeg naroda.

ODGOVORITE
Name

Bojana

25.03.2016 18:25

Bravo za komentar! Lepo su rekli, tamo gde logika prestaje Bosna pocinje...

Name

zoran

26.03.2016 06:06

Da li iko ima petlju da kaze da te migrante proizvodi američka politika i americke bombe da li iko u Evropi ima petlju da kaze Evropa je kriscanska a ne islamska neka ih primi Saudijska Arabija i islamske zemlje neka tamo propagiraju njihovu slobodu a ne kod nas jer pokrovitelj te islamske politike je turska i saudiska arabija