Плавуше су паметније од свих других жена!

Више од 10.000 жена учествовало је у једном научном истраживању. Решавале су задатке - од математичких до логичких, а потом откриле која им је природна боја косе. И нећете веровати, најинтелигентније су испале плавуше. Да, упркос свим вицевима!

Занимљивости 24.03.2016 | 16:30
Плавуше су паметније од свих других жена!

Њихов коефицијент интелигенције просечно износи 103,2, код смеђокосих је тај просек 102,7, црвенокосих 101,2, а код жена црне косе 100,5. Научници са Универзитета Охајо у САД-у кажу да никако не могу да тврде како постоји генетска повезаност између боје косе и интелигенције. Мишљења су да су плавуше за нијансу интелигентније, бар оне обухваћене истраживањем, јер су одрасле у кућама у којима је било разног материјала за читање!

Ова студија, напомињу истраживачи, требало би заправо да разбије предрасуде о томе како су плавуше мање интелигентне, али и да самим тим, жене никако не би требало дискриминисати, па ни на основу боје косе! А то је чест случај ако се ради о запошљавању, напредовању у каријери и другим друштвеним ситуацијама. Женама плаве косе понекад је теже јер их појединци сматрају погодним више за забаву него за озбиљан посао.

Такав начин размишљања свакако је скандалозан, мада је управо једна плавуша томе највише крива. Легендарна Мерилин Монро сама је изјавила да се плавокосе боље забављују, па су јој људи и поверовали. Изгледа да је време за нове вицеве - о црнкама!

Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

смиреније

24.03.2016 22:42

Сацекају па онда одлуце. Н знам да ли смо најпаметније знам да не морамо да горимо косу и то је све.

ОДГОВОРИТЕ