Plavuše su pametnije od svih drugih žena!

Više od 10.000 žena učestvovalo je u jednom naučnom istraživanju. Rešavale su zadatke - od matematičkih do logičkih, a potom otkrile koja im je prirodna boja kose. I nećete verovati, najinteligentnije su ispale plavuše. Da, uprkos svim vicevima!

Zanimljivosti 24.03.2016 | 16:30
Plavuše su pametnije od svih drugih žena!

Njihov koeficijent inteligencije prosečno iznosi 103,2, kod smeđokosih je taj prosek 102,7, crvenokosih 101,2, a kod žena crne kose 100,5. Naučnici sa Univerziteta Ohajo u SAD-u kažu da nikako ne mogu da tvrde kako postoji genetska povezanost između boje kose i inteligencije. Mišljenja su da su plavuše za nijansu inteligentnije, bar one obuhvaćene istraživanjem, jer su odrasle u kućama u kojima je bilo raznog materijala za čitanje!

Ova studija, napominju istraživači, trebalo bi zapravo da razbije predrasude o tome kako su plavuše manje inteligentne, ali i da samim tim, žene nikako ne bi trebalo diskriminisati, pa ni na osnovu boje kose! A to je čest slučaj ako se radi o zapošljavanju, napredovanju u karijeri i drugim društvenim situacijama. Ženama plave kose ponekad je teže jer ih pojedinci smatraju pogodnim više za zabavu nego za ozbiljan posao.

Takav način razmišljanja svakako je skandalozan, mada je upravo jedna plavuša tome najviše kriva. Legendarna Merilin Monro sama je izjavila da se plavokose bolje zabavljuju, pa su joj ljudi i poverovali. Izgleda da je vreme za nove viceve - o crnkama!

Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

smirenije

24.03.2016 22:42

Sacekaju pa onda odluce. N znam da li smo najpametnije znam da ne moramo da gorimo kosu i to je sve.

ODGOVORITE