Тајне савршене шминке

Да би шминка била постојана током дана, примените трикова холивудских звезда о којима се брину најбољи шминкери света. Ако нисте сигурни која боја ће најбоље да прекрије подочњаке, изаберите супротну нијансу коректора.

Мода и љепота 24.03.2016 | 12:30
Тајне савршене шминке

Иако сте се ујутру лепо нашминкали, већ после неколико сати морате да поправљате руж, маскару, коректор... Да би шминка била постојана током дана, примените трикова холивудских звезда о којима се брину најбољи шминкери света.

Нијанса коректора - Ако нисте сигурни која боја ће најбоље да прекрије подочњаке, изаберите супротну нијансу. На пример, плавичастим подочњацима одговара наранџасти коректор.

Постојан руж - Оловком за усне, што сличнијом боји ружа, прво попуните усне, али немојте само да их оивичите. Нанесите руж и лагано притисните на усне папирну марамицу. Четкицом, на коју сте нанели мало пудера у праху, пређите преко усана. Додајте још један слој ружа. Чак и ако се кармин током дана избрише, оловка испод њега ће остати, а лако ћете додати мало ружа када имате добру подлогу.

Раскошне трепавице - Да би трепавице изгледале дуже, прво их увијте увијачем. Никада не користите увијач ако сте нанели маскару, јер може да их пресече. Нанесите танку црту на капак, тик уз трепавице, уз помоћ четкице и сенке, крејона или туша. Дању користите смеђу нијансу, јер је ефекат исти као с црном, а не делује тако упадљиво. Када стављате маскару, четкицом приђите што ближе корену трепавица.

Савршене обрве - И када су обрве добро почупане, често је потребна додатна корекција сенком или оловком. Сенка изгледа природније и лакше се наноси а оловке мора да буде што сличнија нијанси обрва за природнији изглед, зато њоме можете да тачкасто попуњавајте празнине.

Трик за уморне очи - Ако изгледате уморно и желите да се освежите, нанесите "хајлајтер" изнад и испод обрва, пратећи лук, па га сунђерчићем или четкицом спојите са остатком подлоге. То визуелно подиже очи и оне неће деловати опуштено и уморно.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар