Суђење Радончићу почиње 30. марта

Суд Босне и Херцеговине заказао је за сриједу, 30. марта почетак суђења у предмету "Фахрудин Радончић и други", потврдио је Радончићев адвокат Асим Црналић.

Босна и Херцеговина 24.03.2016 | 08:13
Суђење Радончићу почиње 30. марта

Иако је у изјави агенцији Срна истакао да није лично обавијештен о почетку суђења, дознао је за то приликом посјета Радончићу у притвору. Његов клијент добио је позив за главну расправу, заказану за 30. марта у 13 сати.

Црналић је истакнуо како ће Радончићева обрана тражити да, умјесто главне расправе, буде одржана статусна конференција на којој би требало расправити неспорне ствари, распоред суђења и друга битна питања.

Према његовим ријечима, "Радончићево здравствено стање није добро, јер нису добри срчани параметри, ЕКГ је лош, има повишен притисак. Радончић се прије неколико дана пред Судом изјаснио да није крив, а нешто раније су то учинили и остали оптужени у истом предмету - Бакир Даутбашић, Билсена Шахман и Зијад Хаџијахић.

Прекршио мјере забране

Оптужница терети Радончића да је предводио организовану групу људи који су од 14. децембра 2015. до 12. јануара 2016. године починили низ кривичних дјела. Радончић је оптужен за удруживање ради почињења кривчних дјела, ометање рада правосуђа и давање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Даутбашића и Хаџијахића оптужница терети за иста кривична дјела, док је Шахман оптужена за удруживање ради почињења кривичних дјела и ометање рада правосуђа. Радончић је ухапшен 25.јануара, а Даутбашић и Шахман двије недјеље раније.

Тужилаштво БиХ оптужницу против њих подигло је 5. фебруара, а потврдио ју је Суд БиХ 10 дана касније. Након што је у притвору провео 23 дана, Радончић је пуштен у кућни притвор уз мјере забране. Утврђено је да је прекршио те мјере, па је поновно враћен у притвор.

(Срна)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аљо

24.03.2016 08:17

Ово су Радончићу смјестили његови коалицијски партнери СДА, и то само слијеп неможе да види. Овако су прошли Странка за БИХ које нигдје нема, тако че прочи и Радончићев СББ, који је уласком у коалицију са СДА, потписао да ће проћи као све странке које су ушле у коалицију са СДА, а наравно СДА опстаје захваљујучи својој машинерији која ушла у све поре друштва.Само захваљујући оваквим странкама као што је СББ, СДА остаје на власти 20 и кусур година.

ОДГОВОРИТЕ