МЛС играчи кажу: Пирло, Џерард, Лампард су прецијењени!

Играчи америчке МЛС лиге сматрају да су европске звезде Френк Лампард, Андреа Пирло и Стивен Џерард међу најпрецењенијима у такмичењу.

Фудбал 26.03.2016 | 08:00
МЛС играчи кажу: Пирло, Џерард, Лампард су прецијењени!

Пирло је прошлог лета стигао у Њујорк Сити из Јувентуса, Џерард је после скоро две деценије у Ливерпулу постао играч Лос Анђелес Галаксија, а Лампард је стигао из Челсија.

Џерард је у међувремену на 15 утакмица постигао два гола, док Пирло после 15 наступа и даље чека свој првенац. Много бољи учинак има Лампард са три гола на десет наступа.

Анкету је организовао популарни сајт ЕСПН, а анонимно су учествовала 123 фудбалера из МЛС лиге.

Најпрецењенији играч по овом гласању је Микс Дискеруд, скоро милион долара по сезони плаћени нападач Њујорк Ситија.

Иза њега је амерички репрезентативац Џози Алтидор из Торонта, а следи их тандем НY Ситија Лампард и Пирло.

Следећа четворица играча су међу десет најплаћенијих у лиги, то су Џерард и његов саиграч Ђовани дос Сантос, те Мајкл Бредли из Торонта и Сијетлов голгетер Клинт Демпси.

Првих десет заокружују Орелијен Колин из Орланда и Бени Фелхабер из Канзаса.

Поједини играчи су као разлог свог избора истакли далеко већу плату коју примају поједини фудбалери, посебно звезде које су стигле из Европе, за разлику од осталих.

"Не кажем да Мајкл Бредли није добар фудбалер, али не онолико колико је плаћен", рекао је један играч, док их други брани, "Не можеш кривити играче због тога што много зарађују. Они нису сами себе преплатили".

С друге стране, најпотцењенији фудбалери у МЛС су Дакс Мекарти из Њујорк Ред Булса и Дарлингтон Нагбе из Портланда.

Међу десет најпотцењенијих су још Фабијан Касиљо и Келин Акоста из Даласа, Портландов Дијего Чара, Освалдо Алонсо из Сијетла, Саша Кљештан из Ред Булса, Ванкуверов Матијас Лаба, те Ли Нгујен и Крис Тирни из Њу Ингланда.

"Мислим да ће Кастиљо бити невероватан играч. Мислим да ће за годину или две отићи у неку врхунску лигу за 10 милиона долара", рекао је један играч за Колумбијца.

Што се тиче тренера, међу играчима је омиљен Брус Арина из Галаксија, а следе га Карл Робинсон из Ванкувера и Грег Бархалтер из Колумбуса.

Само три гласа је добио Патрик Вијера из Ситија, док српски стручњак Вељко Пауновић, који је пре неколико месеци преузео Чикаго, не налази се на листи.

Најплаћенији играчи у 2015:
1. Рикардо Кака (Орландо) 7,1 милиона долара
2. Себастијан Ђовинко (Торонто) 7,1
3. Мајкл Бредли (Торонто) 6,5
4. Стивен Џерард (ЛА Галакси) 6,3
5. Френк Лампард (НY Сити) 6
7. Давид Виља (НY Сити) 5,6
10. Роби Кин (ЛА Галакси) 4,5
12. Андреа Пирло (НY Сити) 2,3

Коментари / 0

Оставите коментар