MLS igrači kažu: Pirlo, Džerard, Lampard su precijenjeni!

Igrači američke MLS lige smatraju da su evropske zvezde Frenk Lampard, Andrea Pirlo i Stiven Džerard među najprecenjenijima u takmičenju.

Fudbal 26.03.2016 | 08:00
MLS igrači kažu: Pirlo, Džerard, Lampard su precijenjeni!

Pirlo je prošlog leta stigao u Njujork Siti iz Juventusa, Džerard je posle skoro dve decenije u Liverpulu postao igrač Los Anđeles Galaksija, a Lampard je stigao iz Čelsija.

Džerard je u međuvremenu na 15 utakmica postigao dva gola, dok Pirlo posle 15 nastupa i dalje čeka svoj prvenac. Mnogo bolji učinak ima Lampard sa tri gola na deset nastupa.

Anketu je organizovao popularni sajt ESPN, a anonimno su učestvovala 123 fudbalera iz MLS lige.

Najprecenjeniji igrač po ovom glasanju je Miks Diskerud, skoro milion dolara po sezoni plaćeni napadač Njujork Sitija.

Iza njega je američki reprezentativac Džozi Altidor iz Toronta, a sledi ih tandem NY Sitija Lampard i Pirlo.

Sledeća četvorica igrača su među deset najplaćenijih u ligi, to su Džerard i njegov saigrač Đovani dos Santos, te Majkl Bredli iz Toronta i Sijetlov golgeter Klint Dempsi.

Prvih deset zaokružuju Orelijen Kolin iz Orlanda i Beni Felhaber iz Kanzasa.

Pojedini igrači su kao razlog svog izbora istakli daleko veću platu koju primaju pojedini fudbaleri, posebno zvezde koje su stigle iz Evrope, za razliku od ostalih.

"Ne kažem da Majkl Bredli nije dobar fudbaler, ali ne onoliko koliko je plaćen", rekao je jedan igrač, dok ih drugi brani, "Ne možeš kriviti igrače zbog toga što mnogo zarađuju. Oni nisu sami sebe preplatili".

S druge strane, najpotcenjeniji fudbaleri u MLS su Daks Mekarti iz Njujork Red Bulsa i Darlington Nagbe iz Portlanda.

Među deset najpotcenjenijih su još Fabijan Kasiljo i Kelin Akosta iz Dalasa, Portlandov Dijego Čara, Osvaldo Alonso iz Sijetla, Saša Klještan iz Red Bulsa, Vankuverov Matijas Laba, te Li Ngujen i Kris Tirni iz Nju Inglanda.

"Mislim da će Kastiljo biti neverovatan igrač. Mislim da će za godinu ili dve otići u neku vrhunsku ligu za 10 miliona dolara", rekao je jedan igrač za Kolumbijca.

Što se tiče trenera, među igračima je omiljen Brus Arina iz Galaksija, a slede ga Karl Robinson iz Vankuvera i Greg Barhalter iz Kolumbusa.

Samo tri glasa je dobio Patrik Vijera iz Sitija, dok srpski stručnjak Veljko Paunović, koji je pre nekoliko meseci preuzeo Čikago, ne nalazi se na listi.

Najplaćeniji igrači u 2015:
1. Rikardo Kaka (Orlando) 7,1 miliona dolara
2. Sebastijan Đovinko (Toronto) 7,1
3. Majkl Bredli (Toronto) 6,5
4. Stiven Džerard (LA Galaksi) 6,3
5. Frenk Lampard (NY Siti) 6
7. David Vilja (NY Siti) 5,6
10. Robi Kin (LA Galaksi) 4,5
12. Andrea Pirlo (NY Siti) 2,3

Komentari / 0

Ostavite komentar