Видео: Кад Сер Алекс упери прстом - ријетко греши!

Легендарни менаџер именом и презименом рекао је ко је за њега најбољи играч Премијер лиге ове сезоне.

Фудбал 24.03.2016 | 08:00
Видео: Кад Сер Алекс упери прстом - ријетко греши!

"Нголо Канте... Без премца", одговорио је недавно славни Алекс Фергусон на питање новинара ко је за њега идивидуално обележио овосезонску трку за првака Премијер лиге.

Конкретно, без дипломатије, један од најбољих менаџера у историји игре нагласио је да је француски везиста најбољи не само у Лестеру, већ и у читавој лиги и управо је њега означио као кључ спектакуларног успеха "лисица".

И заиста, Нголо Канте (24), момак који је до прошлог августа наступао за Каен и кога је Лестер 2015. платио само осам милиона евра игра сезону за памћење, док Европа прича о његовим партијама подједнако као и о наступима Џејмија Вардија, Ријада Махреза, Шинђија Оказакија, Каспера Шмајхела, Марка Олбрајтона...

"Када сам видео да сам на списку репрезентације за утакмице против Русије и Холандије, доживео сам осећај који не могу да опишем. Како ви то кажете? Био сам... био сам... Срећан, веома срећан. Размишљао сам о томе одакле сам дошао, где сам био пре неколико година и никад нисам могао ни да помислим да ћу данас бити овде. То ми заиста пружа велико задовољство", рекао је Канте коментаришући одлуку Дидијеа Дешана да га позове међу "Галске петлове".

Ове сезоне, хваљени Парижанин имао је на почетку јесени статус резервисте. После убедљивог пораза Лестера од Арсенала (2:5), Клаудио Ранијери уврстио је његово име у стартних 11 и тамо је остало све до данас.

Момак који је пре доласка у Лестер одиграо само једну сезону у највишем француском рангу остварио је од тог момента највише успешних стартова (93) и пресечених додавања супарника (120) од било којег играча Премијер лиге у такмичарској 2015/16.

"Канте је комплетан везиста. Има сјајан приступ када су у питању дефанзивне обавезе, осећа правац напада противника и добро се поставља. Ипак, то није све што он ради, јер има енергију да игра оно што у Енглеској зову 'бокс ту бокс' (боx-то-боx). Способан је и да учествује у нападима", објаснио је француски селектор Дешан.

Погледајте како то ради Фергусонов љубимац:

Коментари / 0

Оставите коментар