Video: Kad Ser Aleks uperi prstom - rijetko greši!

Legendarni menadžer imenom i prezimenom rekao je ko je za njega najbolji igrač Premijer lige ove sezone.

Fudbal 24.03.2016 | 08:00
Video: Kad Ser Aleks uperi prstom - rijetko greši!

"Ngolo Kante... Bez premca", odgovorio je nedavno slavni Aleks Ferguson na pitanje novinara ko je za njega idividualno obeležio ovosezonsku trku za prvaka Premijer lige.

Konkretno, bez diplomatije, jedan od najboljih menadžera u istoriji igre naglasio je da je francuski vezista najbolji ne samo u Lesteru, već i u čitavoj ligi i upravo je njega označio kao ključ spektakularnog uspeha "lisica".

I zaista, Ngolo Kante (24), momak koji je do prošlog avgusta nastupao za Kaen i koga je Lester 2015. platio samo osam miliona evra igra sezonu za pamćenje, dok Evropa priča o njegovim partijama podjednako kao i o nastupima Džejmija Vardija, Rijada Mahreza, Šinđija Okazakija, Kaspera Šmajhela, Marka Olbrajtona...

"Kada sam video da sam na spisku reprezentacije za utakmice protiv Rusije i Holandije, doživeo sam osećaj koji ne mogu da opišem. Kako vi to kažete? Bio sam... bio sam... Srećan, veoma srećan. Razmišljao sam o tome odakle sam došao, gde sam bio pre nekoliko godina i nikad nisam mogao ni da pomislim da ću danas biti ovde. To mi zaista pruža veliko zadovoljstvo", rekao je Kante komentarišući odluku Didijea Dešana da ga pozove među "Galske petlove".

Ove sezone, hvaljeni Parižanin imao je na početku jeseni status rezerviste. Posle ubedljivog poraza Lestera od Arsenala (2:5), Klaudio Ranijeri uvrstio je njegovo ime u startnih 11 i tamo je ostalo sve do danas.

Momak koji je pre dolaska u Lester odigrao samo jednu sezonu u najvišem francuskom rangu ostvario je od tog momenta najviše uspešnih startova (93) i presečenih dodavanja suparnika (120) od bilo kojeg igrača Premijer lige u takmičarskoj 2015/16.

"Kante je kompletan vezista. Ima sjajan pristup kada su u pitanju defanzivne obaveze, oseća pravac napada protivnika i dobro se postavlja. Ipak, to nije sve što on radi, jer ima energiju da igra ono što u Engleskoj zovu 'boks tu boks' (box-to-box). Sposoban je i da učestvuje u napadima", objasnio je francuski selektor Dešan.

Pogledajte kako to radi Fergusonov ljubimac:

Komentari / 0

Ostavite komentar