Подигнут ниво безбједности и у БиХ

Ударна група за борбу против тероризма, након састанка у Сарајеву, донијела је одлуку о повећању мјера безбиједности на виши ниво, рекао је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Босна и Херцеговина 22.03.2016 | 18:19
Подигнут ниво безбједности и у БиХ

Ове мјере биће примјењиване посебно при уласку на границама, али како каже Звиздић, за сада нема информација које би могле узнемирити јавност.

"Констатовали смо да имамо парцијални приступ глобалном проблему тероризма. Нисмо задовољни досадашњом повезаношћу полицијских обавјештајних агенција у БиХ. Треба је дићи на виши ниво који гарантује квалитетну и редовну размјену података како би се борили прије свега превентивно", рекао је Звиздић додајући да то не значи никакво преузимање надлежности било које од агенција.

Састанку су присуствовали највиши званичници полицијских и обавјештајних инсититуција у БиХ, а договорено је да Ударна група за борбу против тероризма дјелује активније и садржајније и да ће веома брзо изаћи са приједлогом акта којим би за ситуације екстремизма и тероризма имали прописане акције дјеловања и обавјештавања.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

22.03.2016 17:45

Какво је то тело 'Ударна група', кад је формирано и које су му надлежности? Ако их нема у Уставу и законима, онда то 'Ударно тело' удара на уставни поредак, а то је већ озбиљна ствар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

22.03.2016 18:28

Какав ниво безбедности?Ви награђујете повратнике из Сирије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат Ђуро

22.03.2016 19:00

"Ударна група", молим Кустурицу да сними нови филм са тим називом. Или је то већ снимљено под именом "Дом за вјешање". Е благо нама... За пар година у ријечнику ће се моћи наћи и ријеч самотероризам (аутотероризам), јер ми то радимо тако успјешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир

22.03.2016 20:23

хахаха бас сте на нивоу

ОДГОВОРИТЕ