Podignut nivo bezbjednosti i u BiH

Udarna grupa za borbu protiv terorizma, nakon sastanka u Sarajevu, donijela je odluku o povećanju mjera bezbijednosti na viši nivo, rekao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Bosna i Hercegovina 22.03.2016 | 18:19
Podignut nivo bezbjednosti i u BiH

Ove mjere biće primjenjivane posebno pri ulasku na granicama, ali kako kaže Zvizdić, za sada nema informacija koje bi mogle uznemiriti javnost.

"Konstatovali smo da imamo parcijalni pristup globalnom problemu terorizma. Nismo zadovoljni dosadašnjom povezanošću policijskih obavještajnih agencija u BiH. Treba je dići na viši nivo koji garantuje kvalitetnu i redovnu razmjenu podataka kako bi se borili prije svega preventivno", rekao je Zvizdić dodajući da to ne znači nikakvo preuzimanje nadležnosti bilo koje od agencija.

Sastanku su prisustvovali najviši zvaničnici policijskih i obavještajnih insititucija u BiH, a dogovoreno je da Udarna grupa za borbu protiv terorizma djeluje aktivnije i sadržajnije i da će veoma brzo izaći sa prijedlogom akta kojim bi za situacije ekstremizma i terorizma imali propisane akcije djelovanja i obavještavanja.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dragan

22.03.2016 17:45

Kakvo je to telo 'Udarna grupa', kad je formirano i koje su mu nadležnosti? Ako ih nema u Ustavu i zakonima, onda to 'Udarno telo' udara na ustavni poredak, a to je već ozbiljna stvar.

ODGOVORITE
Name

OO7

22.03.2016 18:28

Kakav nivo bezbednosti?Vi nagrađujete povratnike iz Sirije.

ODGOVORITE
Name

Brat Đuro

22.03.2016 19:00

"Udarna grupa", molim Kusturicu da snimi novi film sa tim nazivom. Ili je to već snimljeno pod imenom "Dom za vješanje". E blago nama... Za par godina u riječniku će se moći naći i riječ samoterorizam (autoterorizam), jer mi to radimo tako uspješno.

ODGOVORITE
Name

damir

22.03.2016 20:23

hahaha bas ste na nivou

ODGOVORITE