"Борања" у Лозници - чувар природе

Шумско газдинство "Борања" у Лозници, која брине о шумама у великом делу западне Србије, лане је засадило 111.000 садница, чиме је природа и улепшана и обогаћена додатним "дозама" чистог ваздуха, а поводом Међународног дана шума, јуче су, даровали саднице топлоле Основној школи "Доситеј Обрадовић" у Клупцима, код Лознице.

Република Српска 21.03.2016 | 08:50
"Борања" у Лозници - чувар природе

Стручни тим "Борање" је, уз сађење нових стабала, ученицима и наставницима указао на значај нових стабала за животну средину.

То је пракса која се одвија током читаве године, у циљу указивањима младима на значај очувања природе, где су шуме, у истинском смислу, плућа средине.

"У овој години ћемо засадити 185.000 садница на око 100 хектара, а као и лане, биће то јавор, бели јасен, багрем смрча и тополе", каже дипломирани инжењер шумарства Наташа Банковић из "Борање".

"Пре неколико година у Љубовији, око школе, посадили смо мноштво садница, а том парку смо наденули име `Братољубље`, како је, прво незванично, а сада и званично назван мост на Дрини код овог града, који се подиже, како би спојио Србију и Републику Српску." 

"Борања" је дала највећи допринос и акцији сађења у част српским јунацима поводом великог јубилеја - 100 година од почетка Великог рата.

БН ТВ(В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар