"Boranja" u Loznici - čuvar prirode

Šumsko gazdinstvo "Boranja" u Loznici, koja brine o šumama u velikom delu zapadne Srbije, lane je zasadilo 111.000 sadnica, čime je priroda i ulepšana i obogaćena dodatnim "dozama" čistog vazduha, a povodom Međunarodnog dana šuma, juče su, darovali sadnice toplole Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Klupcima, kod Loznice.

Republika Srpska 21.03.2016 | 08:50
"Boranja" u Loznici - čuvar prirode

Stručni tim "Boranje" je, uz sađenje novih stabala, učenicima i nastavnicima ukazao na značaj novih stabala za životnu sredinu.

To je praksa koja se odvija tokom čitave godine, u cilju ukazivanjima mladima na značaj očuvanja prirode, gde su šume, u istinskom smislu, pluća sredine.

"U ovoj godini ćemo zasaditi 185.000 sadnica na oko 100 hektara, a kao i lane, biće to javor, beli jasen, bagrem smrča i topole", kaže diplomirani inženjer šumarstva Nataša Banković iz "Boranje".

"Pre nekoliko godina u Ljuboviji, oko škole, posadili smo mnoštvo sadnica, a tom parku smo nadenuli ime `Bratoljublje`, kako je, prvo nezvanično, a sada i zvanično nazvan most na Drini kod ovog grada, koji se podiže, kako bi spojio Srbiju i Republiku Srpsku." 

"Boranja" je dala najveći doprinos i akciji sađenja u čast srpskim junacima povodom velikog jubileja - 100 godina od početka Velikog rata.

BN TV(V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar