Илиев: Десетка, бисер, карактер...!

Спортски директор црно-белих анализирао је талентоване фудбалере из Партизанове школе који су добили шансу код тренера Ивана Томића.

Фудбал 20.03.2016 | 16:00
Илиев: Десетка, бисер, карактер...!

Након нешто лошијег "отварања" пролећног дела сезоне фудбалери Партизана на челу са тренером Иваном Томићем играју све боље. Оно што свакако радује навијаче црно-белих је да тренер озбиљно рачуна на фудбалере из омладинске школе.

Управо су на "темељима" доброг рада Партизанове школе освојени бројни трофеји у претходним годинама, а већина тих фудбалера сада игра у јачим лигама. Иван Томић је одлучио да са "неким новим клинцима" заврши сезону која није била добра за Партизан.

Након неколико утакмица издвојила су се три имена: Вељко Бирманчевић, Душан Влаховић и Мирослав Богосавац.

Спортски директор црно-белих Ивица Илиев за "Спортски журнал" је анализирао сву тројицу фудбалера. О најмлађем дебитанту у историји клуба казао је да напредује невероватном брзином и да очекује да буде прави наредне сезоне.

"Душан Влаховић је бисер, са 16 година и 24 дана најмлађи дебитант у историји Партизана, 'центарфор' пред којим је велика каријера. Напредује ненормално брзо, годинама ће да стекне рутину, реализује шансе као од шале", казао је Илиев.

"Очекујем да у ових неколико месеци стекне искуство и 'физику' неопходну за притисак играња у првом тиму Партизана. А онда - букне следеће сезоне!"

На припремама на Кипру нарочито добро се снашао две године млађи Вељко Бирманчевић. За сада је у сениорском фудбалу одиграо ипак само сат времена дуела против ОФК Београда у првом пролећном колу.

Али...

"Вељко Бирманчевић је можда и највећи таленат. Грех би био да не постане велики играч".

Образложио је и зашто то мисли.

"Није обичан, права 'десетка', може да реши утакмицу вицом, чаролијом... Да ли ће његова 'физика' успети све то да изнесе на прави начин, показаће време пред нама. Фудбалери таквог профила обично касније надођу. За годину и по, две - биће прави. Дотле, вероватно ће да сазрева уз играча из иностранства којег намеравамо да ангажујемо", испричао је за "Спортски журнал" Ивица Илиев.

Најстарији од њих тројице - Мирослав Богосавац, такође је одличним партијама на Кипру "прокрчио" себи пут до првог тима. У конкуренцији чак тројице сјајних левих бекова које на располагању има томић (Субић и Лековић), није било лако изборити се за улогу стартера.

Али, Богосавац је то успео.

"Он је прави пример карактера играча Партизана. Небитно му је да ли игра за Телеоптик, репрезентацију, црно-беле - увек даје све од себе и иде на победу. Биће осцилација, али на свакој утакмици донесе много тога лепог. У раду са тренером Иваном Томићем, учитељем и међу Оптичарима и у репрезентацији, исправља мане, очекујем да буде све бољи. Одлично се показује у уводу пролећа", закључио је Ивица Илиев.

Коментари / 0

Оставите коментар