Iliev: Desetka, biser, karakter...!

Sportski direktor crno-belih analizirao je talentovane fudbalere iz Partizanove škole koji su dobili šansu kod trenera Ivana Tomića.

Fudbal 20.03.2016 | 16:00
Iliev: Desetka, biser, karakter...!

Nakon nešto lošijeg "otvaranja" prolećnog dela sezone fudbaleri Partizana na čelu sa trenerom Ivanom Tomićem igraju sve bolje. Ono što svakako raduje navijače crno-belih je da trener ozbiljno računa na fudbalere iz omladinske škole.

Upravo su na "temeljima" dobrog rada Partizanove škole osvojeni brojni trofeji u prethodnim godinama, a većina tih fudbalera sada igra u jačim ligama. Ivan Tomić je odlučio da sa "nekim novim klincima" završi sezonu koja nije bila dobra za Partizan.

Nakon nekoliko utakmica izdvojila su se tri imena: Veljko Birmančević, Dušan Vlahović i Miroslav Bogosavac.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev za "Sportski žurnal" je analizirao svu trojicu fudbalera. O najmlađem debitantu u istoriji kluba kazao je da napreduje neverovatnom brzinom i da očekuje da bude pravi naredne sezone.

"Dušan Vlahović je biser, sa 16 godina i 24 dana najmlađi debitant u istoriji Partizana, 'centarfor' pred kojim je velika karijera. Napreduje nenormalno brzo, godinama će da stekne rutinu, realizuje šanse kao od šale", kazao je Iliev.

"Očekujem da u ovih nekoliko meseci stekne iskustvo i 'fiziku' neophodnu za pritisak igranja u prvom timu Partizana. A onda - bukne sledeće sezone!"

Na pripremama na Kipru naročito dobro se snašao dve godine mlađi Veljko Birmančević. Za sada je u seniorskom fudbalu odigrao ipak samo sat vremena duela protiv OFK Beograda u prvom prolećnom kolu.

Ali...

"Veljko Birmančević je možda i najveći talenat. Greh bi bio da ne postane veliki igrač".

Obrazložio je i zašto to misli.

"Nije običan, prava 'desetka', može da reši utakmicu vicom, čarolijom... Da li će njegova 'fizika' uspeti sve to da iznese na pravi način, pokazaće vreme pred nama. Fudbaleri takvog profila obično kasnije nadođu. Za godinu i po, dve - biće pravi. Dotle, verovatno će da sazreva uz igrača iz inostranstva kojeg nameravamo da angažujemo", ispričao je za "Sportski žurnal" Ivica Iliev.

Najstariji od njih trojice - Miroslav Bogosavac, takođe je odličnim partijama na Kipru "prokrčio" sebi put do prvog tima. U konkurenciji čak trojice sjajnih levih bekova koje na raspolaganju ima tomić (Subić i Leković), nije bilo lako izboriti se za ulogu startera.

Ali, Bogosavac je to uspeo.

"On je pravi primer karaktera igrača Partizana. Nebitno mu je da li igra za Teleoptik, reprezentaciju, crno-bele - uvek daje sve od sebe i ide na pobedu. Biće oscilacija, ali na svakoj utakmici donese mnogo toga lepog. U radu sa trenerom Ivanom Tomićem, učiteljem i među Optičarima i u reprezentaciji, ispravlja mane, očekujem da bude sve bolji. Odlično se pokazuje u uvodu proleća", zaključio je Ivica Iliev.

Komentari / 0

Ostavite komentar