Крањец и Превц за двоструко славље на Планици!

Словеначки скакач Роберт Крањец тријумфовао је на претпоследњем индивидуалном такмичењу Светског купа – летовима на Планици.

Остали спортови 18.03.2016 | 19:40
Крањец и Превц за двоструко славље на Планици!

Крањец је до друге победе ове сезоне, а седме у каријери, дошао укупним скором од 447,6 бодова, односно летовима од 224,5 и 236 метара.

Двоструки тријумф Словенији, пред 22.500 домаћих навијача, донео је Петер Превц, који је већ раније обезбедио Кристални глобус, док је трећи био Норвежанин Јохан Андре Форфанг.

Као и први дан такмичења на Планици, и други је протекао у знаку Словенаца. Крањец је на крају имао седам бодова више од Превца, који је био мање од бода испред Форфанга. Превц је захваљујући том другом месту дошао до 21. подијума ове сезоне, чиме је поставио још један рекорд, дан после 15. победе у елитном такмичењу.

После прве рунде, Крањец је водио испред Форфанга и његовог сународника Кенета Гангнеса, док је Превц био шести. Међутим, млади Словенац је у наставку направио преокрет летевши до 242 метра, а том лету ниједан од других такмичара није могао да парира. Крањец је, ипак, имао довољну залиху у односу на сународника после прве серије, па је успео да слави.

Најбољу тројицу следили су Аустријанац Михаел Хајбек, Гангнес, Зеверин Фројнд из Немачке и Јапанац Норијаки Касаи, који има подршку на Планици као да је домаћи скакач. Прву десеторицу комплетирали су Норвежанин Данијел Андре Танде, Даики Ито из Јапана и још један домаћи скакач Андерс Фанемел.

На Планици су у суботу на програму тимски летови, пре великог финала које је заказано за недељу.

Коментари / 0

Оставите коментар