Kranjec i Prevc za dvostruko slavlje na Planici!

Slovenački skakač Robert Kranjec trijumfovao je na pretposlednjem individualnom takmičenju Svetskog kupa – letovima na Planici.

Ostali sportovi 18.03.2016 | 19:40
Kranjec i Prevc za dvostruko slavlje na Planici!

Kranjec je do druge pobede ove sezone, a sedme u karijeri, došao ukupnim skorom od 447,6 bodova, odnosno letovima od 224,5 i 236 metara.

Dvostruki trijumf Sloveniji, pred 22.500 domaćih navijača, doneo je Peter Prevc, koji je već ranije obezbedio Kristalni globus, dok je treći bio Norvežanin Johan Andre Forfang.

Kao i prvi dan takmičenja na Planici, i drugi je protekao u znaku Slovenaca. Kranjec je na kraju imao sedam bodova više od Prevca, koji je bio manje od boda ispred Forfanga. Prevc je zahvaljujući tom drugom mestu došao do 21. podijuma ove sezone, čime je postavio još jedan rekord, dan posle 15. pobede u elitnom takmičenju.

Posle prve runde, Kranjec je vodio ispred Forfanga i njegovog sunarodnika Keneta Gangnesa, dok je Prevc bio šesti. Međutim, mladi Slovenac je u nastavku napravio preokret letevši do 242 metra, a tom letu nijedan od drugih takmičara nije mogao da parira. Kranjec je, ipak, imao dovoljnu zalihu u odnosu na sunarodnika posle prve serije, pa je uspeo da slavi.

Najbolju trojicu sledili su Austrijanac Mihael Hajbek, Gangnes, Zeverin Frojnd iz Nemačke i Japanac Norijaki Kasai, koji ima podršku na Planici kao da je domaći skakač. Prvu desetoricu kompletirali su Norvežanin Danijel Andre Tande, Daiki Ito iz Japana i još jedan domaći skakač Anders Fanemel.

Na Planici su u subotu na programu timski letovi, pre velikog finala koje je zakazano za nedelju.

Komentari / 0

Ostavite komentar