ЕП - квалификације: Велики успјех кадета БиХ!

Побједом против Италије 1:0 у другом колу Елитних квалификација, кадетска репрезентација Босне и Херцеговине дошла је на корак од пласмана на Европско првенство, које ће ове године бити одржано у Азербејџану.

Фудбал 19.03.2016 | 09:20
ЕП - квалификације: Велики успјех кадета БиХ!

Фудбалери Босне и Херцеговине до 17 година остварили су велики успјех на квалификационом турниру за Европско првенство у Грузији.

"Змајићи" су у два кола Елитне рунде квалификација остварили исто толико побједа и на корак су од пласмана на Европско првенство, које ће бити одржано ове године у Азербејџану од 5. до 21. маја.

Након тријумфа против домаћина Грузије, млади бх. фудбалери јуче су славили минималним резултатом против Италије и издвојили се на челу табеле са шест бодова. Три мање имају другопласирани Италијани и трећепласирани Руси.

Једини гол на мечу са Италијанима постигао је фудбалер Сарајева Недим Хаџић.

"Фантастичан је осјећај, успјели смо остварити један велики успјех. Ово ми је најдражи гол до сада у каријери. Много сам сретан", истакао је Хаџић, стријелац гола против "азура".

"Јучерашњу утакмицу смо одиграли јако дисциплиновано, све смо испоштовали што смо се раније договорили. Пред пласманом смо на завршницу, што нико од нас није очекивао", додао је најбољи стријелац Премијер кадетске лиге БиХ.

Босни и Херцеговини и бод у посљедњем колу против Русије (недјеља, 11 часова) довољан је за осигурање првог мјеста. Зависно од осталих мечева у другим групама, БиХ би и евентуални неуспјех против Руса и освајање другог мјеста одвело на првенство Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар