EP - kvalifikacije: Veliki uspjeh kadeta BiH!

Pobjedom protiv Italije 1:0 u drugom kolu Elitnih kvalifikacija, kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine došla je na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, koje će ove godine biti održano u Azerbejdžanu.

Fudbal 19.03.2016 | 09:20
EP - kvalifikacije: Veliki uspjeh kadeta BiH!

Fudbaleri Bosne i Hercegovine do 17 godina ostvarili su veliki uspjeh na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo u Gruziji.

"Zmajići" su u dva kola Elitne runde kvalifikacija ostvarili isto toliko pobjeda i na korak su od plasmana na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano ove godine u Azerbejdžanu od 5. do 21. maja.

Nakon trijumfa protiv domaćina Gruzije, mladi bh. fudbaleri juče su slavili minimalnim rezultatom protiv Italije i izdvojili se na čelu tabele sa šest bodova. Tri manje imaju drugoplasirani Italijani i trećeplasirani Rusi.

Jedini gol na meču sa Italijanima postigao je fudbaler Sarajeva Nedim Hadžić.

"Fantastičan je osjećaj, uspjeli smo ostvariti jedan veliki uspjeh. Ovo mi je najdraži gol do sada u karijeri. Mnogo sam sretan", istakao je Hadžić, strijelac gola protiv "azura".

"Jučerašnju utakmicu smo odigrali jako disciplinovano, sve smo ispoštovali što smo se ranije dogovorili. Pred plasmanom smo na završnicu, što niko od nas nije očekivao", dodao je najbolji strijelac Premijer kadetske lige BiH.

Bosni i Hercegovini i bod u posljednjem kolu protiv Rusije (nedjelja, 11 časova) dovoljan je za osiguranje prvog mjesta. Zavisno od ostalih mečeva u drugim grupama, BiH bi i eventualni neuspjeh protiv Rusa i osvajanje drugog mjesta odvelo na prvenstvo Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar