Како ово?! Шта радите, људи?! Партизан приходовао 19,5 милиона, а дуг повећан!

Сукоб који међу садашњим и бившим челницима ФК Партизан букти данима донео је јавности и неке шкакљуве информације - бивша директорка тврди да је дуг клуба повећан упркос прилично великој заради у 2015.!

Фудбал 23.03.2016 | 23:45
Како ово?! Шта радите, људи?! Партизан приходовао 19,5 милиона, а дуг повећан!

Док рат у Фудбалском клубу Партизан траје, а зараћене стране не штеде једна другу, јавност мало по мало дознаје за "поверљиве" информације из Хумске.

Када већ транспарентно пословање у Србији никако не може да заживи, онда су сукоби овакве врсте неретко повод да навијачи сазнају и нешто што би иначе било прикривено.

Тако је бивша финансијска директорка Партизана, Татјана Ракас, одговарајући на оптужбе "друге стране", открила за "Курир" да је актуелна Управа повећала наслеђене дугове од гарнитуре Драгана Ђурића.

"Партизан је 2015. године приходовао 19,5 милиона евра, а стање у клубу је очајно. Кад је ова управа дошла, рекли су да је дуг око 14 милиона евра, тренутно износи 16, а ту не рачунам новац који је клуб дужан да плати по казни што није продат Андрија Живковић", рекла је Ракас за "Курир".

"Кад смо већ код њега, ја сам тај уговор први пут видела када се појавио у новинама, а сматрам да сам као финансијски директор морала да будем упозната с тим. Тамо се књиге воде по ходницима, књижи се шта стигне, а ја тако нећу да радим", додала је.

Ракас, која је из Хумске отишла отприлике у исто време када и високи функционер Новак Недић негирала је да ју је управо Недић довео у Партизан већ његов венчани кум, с којим је у свађи, актуелни генерални секретар Милош Вазура.

"Посао у Хумској сам добила тако што ме је дикректор Милош Вазура буквално молио да дођем, јер сам му у почетку бесплатно помагала, а касније се јавно хвалио да сам дошла на његову иницијативу. Сада тврди да ме је довео Новак Недић, што нема везе с истином", рекла је и додала да Недића, као и његовог оца Војислава, "познаје, као и друге успешне људе", али понавља да је "у Партизан дошла искључиво на наговор Вазуре и то тако што је оставила добро плаћен посао".

Говорећи о Вазуриним примањима у Хумској и премијама, Ракас је рекла...

"Он је млад, нема искуства ни знања да води клуб какав је Партизан. Тврди да је УО донео одлуку да му се не исплати награда, али нико жив не зна за то, нити сам видела било какав папир".

Ракас признаје да је почетком 2006. године била приведена због сумње да је током рада у "Мобтелу" оштетила државу, али наглашава да те оптужбе никад нису доказане.

"Њихов главни аргумент је моја оптужница за 'Мобтел', а свако на свету зна да је то био политички процес против Богољуба Карића. Камо среће да је више таквих фирми. Много бих волела да Партизан буде успешан као што је био 'Мобтел', па да се приватизује и од тога заради много новца", рекла је за крај интервјуа за "Курир" бивша финансијска директорка црно-белих, која се није дуго задржала у клубу.

Коментари / 0

Оставите коментар