Kako ovo?! Šta radite, ljudi?! Partizan prihodovao 19,5 miliona, a dug povećan!

Sukob koji među sadašnjim i bivšim čelnicima FK Partizan bukti danima doneo je javnosti i neke škakljuve informacije - bivša direktorka tvrdi da je dug kluba povećan uprkos prilično velikoj zaradi u 2015.!

Fudbal 23.03.2016 | 23:45
Kako ovo?! Šta radite, ljudi?! Partizan prihodovao 19,5 miliona, a dug povećan!

Dok rat u Fudbalskom klubu Partizan traje, a zaraćene strane ne štede jedna drugu, javnost malo po malo doznaje za "poverljive" informacije iz Humske.

Kada već transparentno poslovanje u Srbiji nikako ne može da zaživi, onda su sukobi ovakve vrste neretko povod da navijači saznaju i nešto što bi inače bilo prikriveno.

Tako je bivša finansijska direktorka Partizana, Tatjana Rakas, odgovarajući na optužbe "druge strane", otkrila za "Kurir" da je aktuelna Uprava povećala nasleđene dugove od garniture Dragana Đurića.

"Partizan je 2015. godine prihodovao 19,5 miliona evra, a stanje u klubu je očajno. Kad je ova uprava došla, rekli su da je dug oko 14 miliona evra, trenutno iznosi 16, a tu ne računam novac koji je klub dužan da plati po kazni što nije prodat Andrija Živković", rekla je Rakas za "Kurir".

"Kad smo već kod njega, ja sam taj ugovor prvi put videla kada se pojavio u novinama, a smatram da sam kao finansijski direktor morala da budem upoznata s tim. Tamo se knjige vode po hodnicima, knjiži se šta stigne, a ja tako neću da radim", dodala je.

Rakas, koja je iz Humske otišla otprilike u isto vreme kada i visoki funkcioner Novak Nedić negirala je da ju je upravo Nedić doveo u Partizan već njegov venčani kum, s kojim je u svađi, aktuelni generalni sekretar Miloš Vazura.

"Posao u Humskoj sam dobila tako što me je dikrektor Miloš Vazura bukvalno molio da dođem, jer sam mu u početku besplatno pomagala, a kasnije se javno hvalio da sam došla na njegovu inicijativu. Sada tvrdi da me je doveo Novak Nedić, što nema veze s istinom", rekla je i dodala da Nedića, kao i njegovog oca Vojislava, "poznaje, kao i druge uspešne ljude", ali ponavlja da je "u Partizan došla isključivo na nagovor Vazure i to tako što je ostavila dobro plaćen posao".

Govoreći o Vazurinim primanjima u Humskoj i premijama, Rakas je rekla...

"On je mlad, nema iskustva ni znanja da vodi klub kakav je Partizan. Tvrdi da je UO doneo odluku da mu se ne isplati nagrada, ali niko živ ne zna za to, niti sam videla bilo kakav papir".

Rakas priznaje da je početkom 2006. godine bila privedena zbog sumnje da je tokom rada u "Mobtelu" oštetila državu, ali naglašava da te optužbe nikad nisu dokazane.

"Njihov glavni argument je moja optužnica za 'Mobtel', a svako na svetu zna da je to bio politički proces protiv Bogoljuba Karića. Kamo sreće da je više takvih firmi. Mnogo bih volela da Partizan bude uspešan kao što je bio 'Mobtel', pa da se privatizuje i od toga zaradi mnogo novca", rekla je za kraj intervjua za "Kurir" bivša finansijska direktorka crno-belih, koja se nije dugo zadržala u klubu.

Komentari / 0

Ostavite komentar