Мирза: Играћу квалификације, ако све буде у реду!

Мирза Телетовић још једном потврдио да не постоји сумња у његову жељу да игра за ререзентацију.

Кошарка 19.03.2016 | 09:40
Мирза: Играћу квалификације, ако све буде у реду!

Капитен кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Мирза Телетовић још једном је потврдио да жели играти квалификације за Еуробаскет, али да све не зависи од њега. Кошаркаш Финикса додатно је појаснио ситуацију на свом фацебоок профилу.

"У медијима је пренесена моја изјава коју сам дао за Аризона Републиц, а тиче се мог играња за репрезентацију БиХ. Као и протекле године, моја жеља за наступом у дресу БиХ је и даље велика. Да! Желим играти за репрезентацију у квалификацијама, а желио сам бити и на Еуру. Не постоји ниједан кошаркаш на свијету, који игра квалификације, па онда одустане од наступа на Европском првенству, тек тако. Моја ситуација у прошлој години је била специфична, јер сам се разболио, а онда сам потписао уговор са Пхоениxом, који је инсистирао на мом ранијем доласку у Америку, а проблем је било и осигурање. Заправо, на ту тему сам већ рекао шта сам имао рећи и то је једина истина, а све шпекулације које су се појавиле послије тога заправо ме и не интересују, јер моја породица, моји пријатељи и ја, знамо колико мени значи дрес бх. селекције", рекао је Телетовић и додао:

"Уколико све буде у реду, а вјерујем да хоће и уколико, наравно, нови селектор буде рачунао на мене, моја жеља је да играм квалификације за Еуро. Жеља није спорна, а једини проблем могао би правити клуб у којем ћу наставити каријеру. Вјерујем и надам се да до тога неће доћи ове године, јер ми је животна жеља направити са репрезентацијом један велики резултат, па се тек онда опростити од државног дреса. Уживам у сезони која траје и једино што ми недостаје јесте више побједа, али осјећам се сјајно и то се осјети на паркету. Добру вибрацију из НБА желим пренијети и у репрезентацију. Све што је потребно јесте сачекати избор новог селектора, избор клуба у којем ћу наставити каријеру и молити Бога за здравље, како бисмо сви спремни дочекали квалификације", завршио је Мирза и на крају пожелио срећан 30. рођендан Едину Џеку.

Коментари / 0

Оставите коментар