Mirza: Igraću kvalifikacije, ako sve bude u redu!

Mirza Teletović još jednom potvrdio da ne postoji sumnja u njegovu želju da igra za rerezentaciju.

Košarka 19.03.2016 | 09:40
Mirza: Igraću kvalifikacije, ako sve bude u redu!

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović još jednom je potvrdio da želi igrati kvalifikacije za Eurobasket, ali da sve ne zavisi od njega. Košarkaš Finiksa dodatno je pojasnio situaciju na svom facebook profilu.

"U medijima je prenesena moja izjava koju sam dao za Arizona Republic, a tiče se mog igranja za reprezentaciju BiH. Kao i protekle godine, moja želja za nastupom u dresu BiH je i dalje velika. Da! Želim igrati za reprezentaciju u kvalifikacijama, a želio sam biti i na Euru. Ne postoji nijedan košarkaš na svijetu, koji igra kvalifikacije, pa onda odustane od nastupa na Evropskom prvenstvu, tek tako. Moja situacija u prošloj godini je bila specifična, jer sam se razbolio, a onda sam potpisao ugovor sa Phoenixom, koji je insistirao na mom ranijem dolasku u Ameriku, a problem je bilo i osiguranje. Zapravo, na tu temu sam već rekao šta sam imao reći i to je jedina istina, a sve špekulacije koje su se pojavile poslije toga zapravo me i ne interesuju, jer moja porodica, moji prijatelji i ja, znamo koliko meni znači dres bh. selekcije", rekao je Teletović i dodao:

"Ukoliko sve bude u redu, a vjerujem da hoće i ukoliko, naravno, novi selektor bude računao na mene, moja želja je da igram kvalifikacije za Euro. Želja nije sporna, a jedini problem mogao bi praviti klub u kojem ću nastaviti karijeru. Vjerujem i nadam se da do toga neće doći ove godine, jer mi je životna želja napraviti sa reprezentacijom jedan veliki rezultat, pa se tek onda oprostiti od državnog dresa. Uživam u sezoni koja traje i jedino što mi nedostaje jeste više pobjeda, ali osjećam se sjajno i to se osjeti na parketu. Dobru vibraciju iz NBA želim prenijeti i u reprezentaciju. Sve što je potrebno jeste sačekati izbor novog selektora, izbor kluba u kojem ću nastaviti karijeru i moliti Boga za zdravlje, kako bismo svi spremni dočekali kvalifikacije", završio je Mirza i na kraju poželio srećan 30. rođendan Edinu Džeku.

Komentari / 0

Ostavite komentar