Лаушевић се враћа на позоришну сцену!

Након две деценије Лауш с колегиницом Слободом Мићаловић припрема рок мјузикл „Фантом слободе“, чија је премијера заказана за новембар

Србија 17.03.2016 | 08:49
Лаушевић се враћа на позоришну сцену!

Један од најпопуларнијих глумаца бивше Југославије Жарко Лаушевић, који се недавно вратио на сцену филмом „Смрдљива бајка“ после одсуства због служења затворске казне и одласка у Америку, стаће и на позоришне даске, и то у улози у рок мјузиклу „Фантом слободе“.

Представа ће премијерно бити изведена у новембру у Сава центру, а Лаушевићу ће једна од партнерки бити Слобода Мићаловић.

Жели да подржи младе

"Лауш је упознат с целим концептом, који му се допао. Он још увек није потписао уговор, па се и даље чека његов дефинитивни пристанак. Тумачиће једну од три главне улоге, али неће имати музичких деоница" каже извор за Курир.

Редитељка Теа Пухарић режираће овај комад, који ће приказати бунт и вапај за слободом, а обухватиће период седамдесетих и почетак осамдесетих година у Југославији, за време власти Јосипа Броза Тита.

У представи ће играти млади али и искусни глумци Драган Вујић Вујке, Тамара Алексић, Јелисавета Караџић, Иван Заблаћански и студенти.

"Пројекат је у изради и планирано је да га ја режирам" рекла је за Курир Теа Пухарић, која иза себе већ има неколико успешних представа, а тренутно припрема нову премијеру у Народном позоришту - „Френки и Џони“.

Рок хитови у новом руху

Музику ће радити београдски бенд Синестезија, чији су чланови Милош Раткер - вокал, Александар Господинов - гитара, Марко Влајчић - бас, Владимир Јевтић - бубњеви и Марко Весић - клавијатуре. Млади музичари сонгове ће изводити уживо, а биће и сами део овог спектакла.

Подсетимо, Лаушевић је био члан Југословенског драмског позоришта, где је остварио велики број запажених улога. Добитник је признања „Зоран Радмиловић“ и „Град театар“ 1989. године за улогу у представи „Кањош Мацедоновић“, као и Стеријине награде за лик Растка Немањића у представи „Свети Сава“ 1990. године, због које је нападан. Глумац тренутно борави у Београду, где је дошао на испраћај Драгана Николића, а у Србији ће остати неколико дана.

 

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар