Laušević se vraća na pozorišnu scenu!

Nakon dve decenije Lauš s koleginicom Slobodom Mićalović priprema rok mjuzikl „Fantom slobode“, čija je premijera zakazana za novembar

Srbija 17.03.2016 | 08:49
Laušević se vraća na pozorišnu scenu!

Jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije Žarko Laušević, koji se nedavno vratio na scenu filmom „Smrdljiva bajka“ posle odsustva zbog služenja zatvorske kazne i odlaska u Ameriku, staće i na pozorišne daske, i to u ulozi u rok mjuziklu „Fantom slobode“.

Predstava će premijerno biti izvedena u novembru u Sava centru, a Lauševiću će jedna od partnerki biti Sloboda Mićalović.

Želi da podrži mlade

"Lauš je upoznat s celim konceptom, koji mu se dopao. On još uvek nije potpisao ugovor, pa se i dalje čeka njegov definitivni pristanak. Tumačiće jednu od tri glavne uloge, ali neće imati muzičkih deonica" kaže izvor za Kurir.

Rediteljka Tea Puharić režiraće ovaj komad, koji će prikazati bunt i vapaj za slobodom, a obuhvatiće period sedamdesetih i početak osamdesetih godina u Jugoslaviji, za vreme vlasti Josipa Broza Tita.

U predstavi će igrati mladi ali i iskusni glumci Dragan Vujić Vujke, Tamara Aleksić, Jelisaveta Karadžić, Ivan Zablaćanski i studenti.

"Projekat je u izradi i planirano je da ga ja režiram" rekla je za Kurir Tea Puharić, koja iza sebe već ima nekoliko uspešnih predstava, a trenutno priprema novu premijeru u Narodnom pozorištu - „Frenki i Džoni“.

Rok hitovi u novom ruhu

Muziku će raditi beogradski bend Sinestezija, čiji su članovi Miloš Ratker - vokal, Aleksandar Gospodinov - gitara, Marko Vlajčić - bas, Vladimir Jevtić - bubnjevi i Marko Vesić - klavijature. Mladi muzičari songove će izvoditi uživo, a biće i sami deo ovog spektakla.

Podsetimo, Laušević je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario veliki broj zapaženih uloga. Dobitnik je priznanja „Zoran Radmilović“ i „Grad teatar“ 1989. godine za ulogu u predstavi „Kanjoš Macedonović“, kao i Sterijine nagrade za lik Rastka Nemanjića u predstavi „Sveti Sava“ 1990. godine, zbog koje je napadan. Glumac trenutno boravi u Beogradu, gde je došao na ispraćaj Dragana Nikolića, a u Srbiji će ostati nekoliko dana.

 

Izvor: Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar