Обилазница - стална скупштинска тема

Уз тврдњу да се не прати динамика реализације овог за Брчко дугорочно најзначајнијег, али и најскупљег пројекта, да се не поштују процедуре у запошљавању особља у „Путевима" и уговарању послова с извођачима радова, да је квалитет припремних радова испод стандарда ЕУ, посланици су тражили и објашњење због плаћених 500.000 евра „пенала" за неповучена кредитна средства у прошлој години.

Република Српска 16.03.2016 | 17:26
Обилазница - стална скупштинска тема

„Хоће ли то смањити кредит? Хоће ли бити додатних задужења и из којих су средстава плаћени пенали?", упитао је посланик СДП-а Сеад Бурић.

Директор ЈП „Путеви" Драган Маринковић демантује оптужбе и истиче да су услови кредитирања Европске банке исти свуда у свијету.

„Уредно смо платили први ануитет заједно с каматом, а што се тиче квалитета радова њих прати строга контрола кредитора. Припремни радови су при крају, а с првим условним временом излазимо на трасу с радом у двије смјене. Увјерен сам да ће одобрена сума бити довољна и испоштован договорени рок за завршетак обилазнице", рекао је Маринковић.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

16.03.2016 19:48

Обилазнице у градовима су потребне због решавања проблема око брзине и саобраћајне гужве. Без обилазница нема савремених путева. Треба само провјерити ширину и дебљину асфалта са којим се путеви асфалтирају јер лопови обично на томе краду и праве себи паре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

16.03.2016 21:48

Мој Михаило, од пројектовања, преко тендера, па извођења и надзора се краде. Питање само гдје су колики кајмак оставили.