Obilaznica - stalna skupštinska tema

Uz tvrdnju da se ne prati dinamika realizacije ovog za Brčko dugoročno najznačajnijeg, ali i najskupljeg projekta, da se ne poštuju procedure u zapošljavanju osoblja u „Putevima" i ugovaranju poslova s izvođačima radova, da je kvalitet pripremnih radova ispod standarda EU, poslanici su tražili i objašnjenje zbog plaćenih 500.000 evra „penala" za nepovučena kreditna sredstva u prošloj godini.

Republika Srpska 16.03.2016 | 17:26
Obilaznica - stalna skupštinska tema

„Hoće li to smanjiti kredit? Hoće li biti dodatnih zaduženja i iz kojih su sredstava plaćeni penali?", upitao je poslanik SDP-a Sead Burić.

Direktor JP „Putevi" Dragan Marinković demantuje optužbe i ističe da su uslovi kreditiranja Evropske banke isti svuda u svijetu.

„Uredno smo platili prvi anuitet zajedno s kamatom, a što se tiče kvaliteta radova njih prati stroga kontrola kreditora. Pripremni radovi su pri kraju, a s prvim uslovnim vremenom izlazimo na trasu s radom u dvije smjene. Uvjeren sam da će odobrena suma biti dovoljna i ispoštovan dogovoreni rok za završetak obilaznice", rekao je Marinković.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

16.03.2016 19:48

Обилазнице у градовима су потребне због решавања проблема око брзине и саобраћајне гужве. Без обилазница нема савремених путева. Треба само провјерити ширину и дебљину асфалта са којим се путеви асфалтирају јер лопови обично на томе краду и праве себи паре!

ODGOVORITE
Name

Munja

16.03.2016 21:48

Moj Mihailo, od projektovanja, preko tendera, pa izvođenja i nadzora se krade. Pitanje samo gdje su koliki kajmak ostavili.