Туриста осуђен на 15 година тешког рада у Сјеверној Кореји

Амерички студент Отто Wармбиер осуђен је на 15 година тешког рада у Сјеверној Кореји због наводних злочина које је починио против те државе.

Свијет 16.03.2016 | 10:58
Туриста осуђен на 15 година тешког рада у Сјеверној Кореји

Двадесетједногодишњи Wармбиер ухапшен је када је покушао украсти пропагандни знак из хотела док је био у посјети Сјеверној Кореји у јануару. Послије се појавио на ТВ-у признавши то и казавши како је црквена група од њега тражила да донесе трофеј са свог путовања.

ББЦ-јев дописник Степхен Еванс рекао је да ово изузетно висока казна поредећи с онима које су раније одређиване странцима. Wармбиер је ухапшен 2. јануара када је покушао напустити Сјеверну Кореју. Оптужен је за непријатељски чин.

Новинска агенција КЦНА објавила је како је он дошао у њихову земљу да "уништи јединство земље", те да га је изманипулисала влада САД-а.

"Намјера ми је била да наштетим мотивацији и радној етици корејског народа. То је било глупо", цитирали су студента.

Амерички дипломата Билл Рицхардсон састао се са сјевернокорејским званичницима како би инсистирао на студентовом ослобађању, али очито није имало успјеха. У међувремену Сјеверна Кореја наставила је са оштром реториком због санкција које су јој наметнуте. Одлучили су урадити и четврти нуклеарни тест, те су запријетили Јужној Кореји и САД-у.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бег

16.03.2016 11:05

Хххаха ето ти па сад туцај камен наредних 15 година. Јој јест ми мило!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бориса.

16.03.2016 13:18

ТАКО БИ ТРЕБАЛО И КОД НАС УВЕСТИ, ПА ХУЛИГАНИ НЕ БИ ЛОМИЛИ АУТОБУСКЕ СТАНИЦЕ, И САОБРАЦАЈНЕ ЗНАКОВЕ.

Name

перо

16.03.2016 13:54

Куд си исо у гузицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е стварно

18.03.2016 08:56

Сто си цацкао мецку?

ОДГОВОРИТЕ