СП - футсал, Аца Ковачевић: Повратак на мјесто успјеха!

Футсал репрезентацију Србије 22. марта очекује прва утакмица баража за одлазак на Светско првенство против Португалије.

Фудбал 16.03.2016 | 16:00
СП - футсал, Аца Ковачевић: Повратак на мјесто успјеха!

Противник Србији на путу до Мундијала у Колумбији је селекција Португала са моћним Рикардињом на челу, у чије вансеријско умеће је могла да се увери и београдска публика на недавно завршеном Европском првенству.

Селектор наше репрезентације Аца Ковачевић за ову акцију позвао је 16 играча, а на списку су: Аксентијевић, Момчиловић, Антонић, Перић, Рајчевић, Коцић, Ракић, Симић, Стојковић, Пршић, Лазић, Радовановић, Живановић, Милосавац, Ристић и Ранић.

"Од данас почињемо припреме за утакмицу са Португалијом и тренираћемо једном дневно на Бањици. Сви играчи долазе из пуног такмичарског погона, јер су им првенства у току. Мали проблем је чињеница да нећемо од старта моћи да рачунамо на све играче. Рајчевић, Коцић, Ракић, Момчиловић и Аксентијевић имају лигашке мечеве, па ће нам се прикључити у четвртак. Анализираћемо наше и утакмице противника, редовно ћемо држати и састанке и потрудићемо се да се што боље спремимо", истиче селектор репрезентације, Аца Ковачевић.

"Орлови" ће Португалце дочекати у Комбанк арени, а сви у табору нашег тима се надају великој подршци са трибина. Улазнице су већ пуштене у продају, могу се купити на свим продајним местима Евентима по цени од 300 и 500 динара.

"Важност овог меча за нас је огромна, а јако је лепо што ће се ова утакмица играти у Комбанк арени. То је место нашег највећег успеха до сада, за ту дворану нас вежу заиста лепе успомене. Волели бисмо да на трибинама буде преко 15.000 навијача, да оборимо рекорд по броју гледалаца и направимо још један спектакл који ће бити најбоља промоција футсала. На крилима свега оног што смо урадили на Европском првенству и игара које смо пружили, очекујемо велику посету и значајну подршку. Надамо се да ће нам публика помоћи да одиграмо добро и забележимо добар резултат."

Шта би за Србију представљало добар резултат, јер гостима припада епитет фаворита?

"Португалија је у сваком случају фаворит у овим бараж утакмицама. За нас је важно да у првом мечу останемо непоражени. Играли смо доста утакмица са Португалцима, ми смо тријумфовали у последњем одмеравању снага али то не мора ништа да значи. Сви наши дуелу су били веома неизвесни, завршавани су тесним резултатима, па очекујем узбудљиве дуеле и овог пута."

На спомен имена најбољег играча Португалије Рикардиња, селектору Ковачевићу није било потребно постављати додатна питања.

"Без обзира на тежину противника мени је јако драго што играмо против таквих мајстора, јер ће то сигурно додатно утицати на популаризацију овог нашег спорта у Србији. Долазак таквог мајстора футсала као што је Рикардињо у Србију је драгоцен. Јер, после оних феноменалних потеза које је изводио у Арени током Европског првенства многи клинци су причали о њему, имали су жељу да га имитирају, да се баве футсалом и то нама много значи."

За крај селектор је имао још једну поруку за навијаче:

"Позивам их да у што већем броју дођу на утакмицу, да нас подрже, а ми ћемо играти као на минулом Првенству Европе. Покушаћемо да учинимо оно што смо урадили и 2012. године, односно да у једној години будемо учесници и Европског и Светског првенства. У Европи је 52 селекције а само седам ће играти на Првенству света у Колумбији. Проћи квалификације и бити међу тих седам репрезентација је веома тешко, али надамо се успеху", закључио је Аца Ковачевић.

Коментари / 0

Оставите коментар