SP - futsal, Aca Kovačević: Povratak na mjesto uspjeha!

Futsal reprezentaciju Srbije 22. marta očekuje prva utakmica baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo protiv Portugalije.

Fudbal 16.03.2016 | 16:00
SP - futsal, Aca Kovačević: Povratak na mjesto uspjeha!

Protivnik Srbiji na putu do Mundijala u Kolumbiji je selekcija Portugala sa moćnim Rikardinjom na čelu, u čije vanserijsko umeće je mogla da se uveri i beogradska publika na nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

Selektor naše reprezentacije Aca Kovačević za ovu akciju pozvao je 16 igrača, a na spisku su: Aksentijević, Momčilović, Antonić, Perić, Rajčević, Kocić, Rakić, Simić, Stojković, Pršić, Lazić, Radovanović, Živanović, Milosavac, Ristić i Ranić.

"Od danas počinjemo pripreme za utakmicu sa Portugalijom i treniraćemo jednom dnevno na Banjici. Svi igrači dolaze iz punog takmičarskog pogona, jer su im prvenstva u toku. Mali problem je činjenica da nećemo od starta moći da računamo na sve igrače. Rajčević, Kocić, Rakić, Momčilović i Aksentijević imaju ligaške mečeve, pa će nam se priključiti u četvrtak. Analiziraćemo naše i utakmice protivnika, redovno ćemo držati i sastanke i potrudićemo se da se što bolje spremimo", ističe selektor reprezentacije, Aca Kovačević.

"Orlovi" će Portugalce dočekati u Kombank areni, a svi u taboru našeg tima se nadaju velikoj podršci sa tribina. Ulaznice su već puštene u prodaju, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 300 i 500 dinara.

"Važnost ovog meča za nas je ogromna, a jako je lepo što će se ova utakmica igrati u Kombank areni. To je mesto našeg najvećeg uspeha do sada, za tu dvoranu nas vežu zaista lepe uspomene. Voleli bismo da na tribinama bude preko 15.000 navijača, da oborimo rekord po broju gledalaca i napravimo još jedan spektakl koji će biti najbolja promocija futsala. Na krilima svega onog što smo uradili na Evropskom prvenstvu i igara koje smo pružili, očekujemo veliku posetu i značajnu podršku. Nadamo se da će nam publika pomoći da odigramo dobro i zabeležimo dobar rezultat."

Šta bi za Srbiju predstavljalo dobar rezultat, jer gostima pripada epitet favorita?

"Portugalija je u svakom slučaju favorit u ovim baraž utakmicama. Za nas je važno da u prvom meču ostanemo neporaženi. Igrali smo dosta utakmica sa Portugalcima, mi smo trijumfovali u poslednjem odmeravanju snaga ali to ne mora ništa da znači. Svi naši duelu su bili veoma neizvesni, završavani su tesnim rezultatima, pa očekujem uzbudljive duele i ovog puta."

Na spomen imena najboljeg igrača Portugalije Rikardinja, selektoru Kovačeviću nije bilo potrebno postavljati dodatna pitanja.

"Bez obzira na težinu protivnika meni je jako drago što igramo protiv takvih majstora, jer će to sigurno dodatno uticati na popularizaciju ovog našeg sporta u Srbiji. Dolazak takvog majstora futsala kao što je Rikardinjo u Srbiju je dragocen. Jer, posle onih fenomenalnih poteza koje je izvodio u Areni tokom Evropskog prvenstva mnogi klinci su pričali o njemu, imali su želju da ga imitiraju, da se bave futsalom i to nama mnogo znači."

Za kraj selektor je imao još jednu poruku za navijače:

"Pozivam ih da u što većem broju dođu na utakmicu, da nas podrže, a mi ćemo igrati kao na minulom Prvenstvu Evrope. Pokušaćemo da učinimo ono što smo uradili i 2012. godine, odnosno da u jednoj godini budemo učesnici i Evropskog i Svetskog prvenstva. U Evropi je 52 selekcije a samo sedam će igrati na Prvenstvu sveta u Kolumbiji. Proći kvalifikacije i biti među tih sedam reprezentacija je veoma teško, ali nadamo se uspehu", zaključio je Aca Kovačević.

Komentari / 0

Ostavite komentar