Ако се удате, овдје вас чека радно мјесто

Предсједник ЈС Драган Марковић – Палма изјавио је да ће свакој дјевојци у Јагодини која је незапослена, ако се уда ове године, бити обијезбеђено радно мјесто.

Србија 13.03.2016 | 19:56
Ако се удате, овдје вас чека радно мјесто

“То је још једна стимулација и допринос локалне самоуправе у борби против бијеле куге, која се у Јагодини проводи посљедњих десет година”, рекао је Марковић новинарима.

“То ћемо сигурно реализовати, ми то можемо, показали смо то безброј пута до сада”, додао је Марковић и истакао да запошљавања неће бити, “осим на упражњена мјеста по сили закона, у државним и јавним предузећина чији је оснивач град, већу, у новоизграђеним фабрикама и онима које ће бити изграђене до краја године у Јагодини.”

Он је подсјетио да ће догогодишње опредјљење града за повећање наталитета и борба против бијеле куге, бити настављени и убудуће, подстицањем склапања бракова, рађања и помоћи трудницама, смањењем цијена вртића.

За помоћ трудницама и породиљама у буџету за ову годину је опредијељено 30 милиона динара, а биће исплаћивано мјесечно по 12.000 динара.

“Сваком новорођеном дјетету назапослених родитеља, код рођења дјетета биће исплаћено по 200 евра у противдинарској вриједности”, додао је Марковић.

“За новорођенчад издвојено је у буџету 20 милиона динара “и ово није од ове године, да неко каже због избора, ово радимо десет посљедњих година”, додао је Марковић.

“Захваљујући оваквом, конкретном начину борбе против бијеле куге, Јагодина је на посљедњем попису становништва имала 430 породица више, а од 2011.године, сваке године имамо до два одјељења ђака првака више”, рекао је Марковић.

Он је подсјетио да је 2011. године, да би подстакла женидбу и удају старијх дјевојака и момака, прије свега оних на селу, Јагодина из буџета давала 3.000 евра брачним паровима, ако је један од супружника био старији од 38 година.

За такве дјевојке и момке из цијеле Србије, јагодинска власт је организовала свечано упознавање уз вечеру у Јагодини, а затим и бесплатно седмодневно дружење на мору у Грчкој.

У 2012.години давали смо за свако новорођено дијете 1.200 евра, додао је Марковић и истакао да је у циљу поспјешивања рађања, најјефтинији вртић у Јагодини у Србији, а ђаци који путују у школу аутобусима имају бесплатан превоз на територји општине, ђаци четвртог и осмог разреда основне школе бесплатно љетовање у Црној Гори, а матуранти средњих школа бесплатно љетовање у Грчкој.

(Б92)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

србин

13.03.2016 17:32

Свака цаст и све похвале овом цовјеку....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Научник

13.03.2016 17:42

Палма ништа није разумео из демографије, пази њега, запошљаваће удате девојке, где ни њиви, како, којом привредом, ово је луда кућа. Држава мора да изгради привредни систем а не да се повлаћи из привреде и да ограничи рђање и наталитет, порезом на друго дете. Јадан је тај Плама колико ништа није разумео!

ОДГОВОРИТЕ
Name

науцник3

13.03.2016 19:51

Лупас без везе.Ис бре.

Name

Све лазне патриоте РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

13.03.2016 17:43

А ста ради наса власт са Додиком да ли сте несто слицно било када могли да цујете!? За њима се само повлаце,непотизам,криминал,корупција и енормно богацење првог есалона људи блиских власти! Срам их било,а овамо кобајаги пуна уста РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дака

13.03.2016 18:26

Уците снсд-овци мало од господина Марковица а не ко ви приоритети за запосљавање 1-странацки подобници који све сто знају у зивоту пењати се на бандере и љепити црвене заставе,2-ратни профитери и дезертери, 3- осудјени преступници и осудјивани криминалци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дака

13.03.2016 19:26

Несамо СНСД,већ и остале партије у Српској.Чисто сумљам да су деца опозиционих лидера на бироу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

13.03.2016 19:32

Капа доле и пуно поштовање за господина Марковића. Од Јагодине је направио град са перспективом. Довео је више инвеститора у Јагодину него Влада Србије у целу Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дака

13.03.2016 19:45

Мозда али пријатељу никад се није запослило висе ратних дезертера и профитера као у владавини снсд!Срамота је да данас мјеста немају сколовани људи, дјеца погинулих бораца, рви и борци прве категорије ил њихова дјеца а имамо по 4 цлана из фамилије сви раде у дрзавним фирмама! То се прије није могло десити бар не овако како је задњих година и то је срамота! Млате са народом и лазу а дрзава пропала ко да је теско изгласати многе законе који су на добробит градјана закон о поријеклу имовине, ревизија запосљавања, збрињавање социјалних категорија, запосљавање сколованог кадра а не са купљеним дипломама и цланским странацким књизицама... Постеном је понизење скупљати гласове ал зато неки пробисвјет надува се оскупи свакакве бакре другова пријатеља одради мало изборе носи барјак и после ајмо у дрзавну фирму ради а онај сто је гулио дупе да би се сколовао,ил они цији су оцеви дали дијелове тијела ил назалост зивот они на као и социјално угрозени они могу само цекати на бироу! Туга

ОДГОВОРИТЕ