Ako se udate, ovdje vas čeka radno mjesto

Predsjednik JS Dragan Marković – Palma izjavio je da će svakoj djevojci u Jagodini koja je nezaposlena, ako se uda ove godine, biti obijezbeđeno radno mjesto.

Srbija 13.03.2016 | 19:56
Ako se udate, ovdje vas čeka radno mjesto

“To je još jedna stimulacija i doprinos lokalne samouprave u borbi protiv bijele kuge, koja se u Jagodini provodi posljednjih deset godina”, rekao je Marković novinarima.

“To ćemo sigurno realizovati, mi to možemo, pokazali smo to bezbroj puta do sada”, dodao je Marković i istakao da zapošljavanja neće biti, “osim na upražnjena mjesta po sili zakona, u državnim i javnim preduzećina čiji je osnivač grad, veću, u novoizgrađenim fabrikama i onima koje će biti izgrađene do kraja godine u Jagodini.”

On je podsjetio da će dogogodišnje opredjljenje grada za povećanje nataliteta i borba protiv bijele kuge, biti nastavljeni i ubuduće, podsticanjem sklapanja brakova, rađanja i pomoći trudnicama, smanjenjem cijena vrtića.

Za pomoć trudnicama i porodiljama u budžetu za ovu godinu je opredijeljeno 30 miliona dinara, a biće isplaćivano mjesečno po 12.000 dinara.

“Svakom novorođenom djetetu nazaposlenih roditelja, kod rođenja djeteta biće isplaćeno po 200 evra u protivdinarskoj vrijednosti”, dodao je Marković.

“Za novorođenčad izdvojeno je u budžetu 20 miliona dinara “i ovo nije od ove godine, da neko kaže zbog izbora, ovo radimo deset posljednjih godina”, dodao je Marković.

“Zahvaljujući ovakvom, konkretnom načinu borbe protiv bijele kuge, Jagodina je na posljednjem popisu stanovništva imala 430 porodica više, a od 2011.godine, svake godine imamo do dva odjeljenja đaka prvaka više”, rekao je Marković.

On je podsjetio da je 2011. godine, da bi podstakla ženidbu i udaju starijh djevojaka i momaka, prije svega onih na selu, Jagodina iz budžeta davala 3.000 evra bračnim parovima, ako je jedan od supružnika bio stariji od 38 godina.

Za takve djevojke i momke iz cijele Srbije, jagodinska vlast je organizovala svečano upoznavanje uz večeru u Jagodini, a zatim i besplatno sedmodnevno druženje na moru u Grčkoj.

U 2012.godini davali smo za svako novorođeno dijete 1.200 evra, dodao je Marković i istakao da je u cilju pospješivanja rađanja, najjeftiniji vrtić u Jagodini u Srbiji, a đaci koji putuju u školu autobusima imaju besplatan prevoz na teritorji opštine, đaci četvrtog i osmog razreda osnovne škole besplatno ljetovanje u Crnoj Gori, a maturanti srednjih škola besplatno ljetovanje u Grčkoj.

(B92)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

srbin

13.03.2016 17:32

Svaka cast i sve pohvale ovom covjeku....

ODGOVORITE
Name

Научник

13.03.2016 17:42

Палма ништа није разумео из демографије, пази њега, запошљаваће удате девојке, где ни њиви, како, којом привредом, ово је луда кућа. Држава мора да изгради привредни систем а не да се повлаћи из привреде и да ограничи рђање и наталитет, порезом на друго дете. Јадан је тај Плама колико ништа није разумео!

ODGOVORITE
Name

naucnik3

13.03.2016 19:51

Lupas bez veze.Is bre.

Name

Sve lazne patriote REPUBLIKE SRPSKE

13.03.2016 17:43

A sta radi nasa vlast sa Dodikom da li ste nesto slicno bilo kada mogli da cujete!? Za njima se samo povlace,nepotizam,kriminal,korupcija i enormno bogacenje prvog esalona ljudi bliskih vlasti! Sram ih bilo,a ovamo kobajagi puna usta REPUBLIKE SRPSKE

ODGOVORITE
Name

daka

13.03.2016 18:26

Ucite snsd-ovci malo od gospodina Markovica a ne ko vi prioriteti za zaposljavanje 1-stranacki podobnici koji sve sto znaju u zivotu penjati se na bandere i ljepiti crvene zastave,2-ratni profiteri i dezerteri, 3- osudjeni prestupnici i osudjivani kriminalci....

ODGOVORITE
Name

Re Daka

13.03.2016 19:26

Nesamo SNSD,već i ostale partije u Srpskoj.Čisto sumljam da su deca opozicionih lidera na birou.

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

13.03.2016 19:32

Kapa dole i puno poštovanje za gospodina Markovića. Od Jagodine je napravio grad sa perspektivom. Doveo je više investitora u Jagodinu nego Vlada Srbije u celu Srbiju.

ODGOVORITE
Name

daka

13.03.2016 19:45

Mozda ali prijatelju nikad se nije zaposlilo vise ratnih dezertera i profitera kao u vladavini snsd!Sramota je da danas mjesta nemaju skolovani ljudi, djeca poginulih boraca, rvi i borci prve kategorije il njihova djeca a imamo po 4 clana iz familije svi rade u drzavnim firmama! To se prije nije moglo desiti bar ne ovako kako je zadnjih godina i to je sramota! Mlate sa narodom i lazu a drzava propala ko da je tesko izglasati mnoge zakone koji su na dobrobit gradjana zakon o porijeklu imovine, revizija zaposljavanja, zbrinjavanje socijalnih kategorija, zaposljavanje skolovanog kadra a ne sa kupljenim diplomama i clanskim stranackim knjizicama... Postenom je ponizenje skupljati glasove al zato neki probisvjet naduva se oskupi svakakve bakre drugova prijatelja odradi malo izbore nosi barjak i posle ajmo u drzavnu firmu radi a onaj sto je gulio dupe da bi se skolovao,il oni ciji su ocevi dali dijelove tijela il nazalost zivot oni na kao i socijalno ugrozeni oni mogu samo cekati na birou! Tuga

ODGOVORITE