Евакуисано 171 лице, оранице под водом

У Србији је због угрожености од поплава до сада евакуисано 171 лице, а под водом су велике површине пољопривредног земљишта, саопштио је данас МУП Србије.

 

Србија 13.03.2016 | 15:40
Евакуисано 171 лице, оранице под водом

На подручју општине Бајина Башта поплављено је 100 хектара пољопривредног земљишта, срушено је пет мостова, а евидентирано је 50 клизишта.

Снабдијевање електричном енергијом прекинуто је за 283 потрошача. Водостај Дрине је у мањем порасту. Водостај Саве стагнира.

Ријека Бјелица је у свом кориту, а њене притоке имају тенденцију опадања водостаја, док су угрожени путни правци Кратовска стена - Лучани - Гуча и пут Чачак - Гуча у западној Србији.

На подручју општине Краљево поплављено је око 360 домаћинстава и 1.500 хектара пољопривредних површина. На подручју општине Рашка угрожено је 67 домаћинстава, поплављено је 320 хеатара пољопривредног земљишта, а угрожено је 18 путних праваца.

Према процјени Комисије за штете у пољопривреди, укупно је на подручју општине Трстеник поплављено око 790 хектара обрадивог пољопривредног земљишта и око 390 хектара необрадивог земљишта.

На подручју општине Ћићевац, недалеко од Параћина, угрожена су 23 објекта, а поплављено је око 100 хектара пољопривредног земљишта.

Тренутно је под водом око 30 хектара пољопривредног земљишта у Бошњану и Маскару, општина Варварин, наводи се у саопштењу.

У Свилајнцу у атарима села Војска, Радошин, Гложане, Црквенац и Кушиљево под водом је око 1.000 хектара обрадиве површине.

У прекиду је пут у мјесту Угљареву, општина Врњачка Бања, због оштећења на прилазном дијелу код моста на ријеци Западна Морава.

Поплављено је 950 хектара ораница уз ријеку. На подручју Новог Пазара евидентирано је 14 клизишта и 19 одрона. Стање на подручју општине Љиг је нормализовано, ниво водостаја је у опадању, а ниво ријеке Љиг стагнира.

Према информацији добијеној од Канцеларије за Косово и Метохију, на подручју општине Косовска Каменица најкритичније је у мјесту Ранилуг, гдје је у угрожено шест кућа, које се тренутно бране насипима од џакова.

Други приоритет је праћење ријека Лаб и Ситница код Прилужја и Племетине. Из МУП-а наводе да се активно спроводе превентивне мјере и обилази терен и на подручју Зајечара, Ниша, Пирота, Београда, Новог Сада и Врања, јер су за данас поподне најављене нове падавине.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Босанац

13.03.2016 18:31

Па хоцете ви ХАРП па сад кукајте на поплаве долазе и односе све зиво.

ОДГОВОРИТЕ