Evakuisano 171 lice, oranice pod vodom

U Srbiji je zbog ugroženosti od poplava do sada evakuisano 171 lice, a pod vodom su velike površine poljoprivrednog zemljišta, saopštio je danas MUP Srbije.

 

Srbija 13.03.2016 | 15:40
Evakuisano 171 lice, oranice pod vodom

Na području opštine Bajina Bašta poplavljeno je 100 hektara poljoprivrednog zemljišta, srušeno je pet mostova, a evidentirano je 50 klizišta.

Snabdijevanje električnom energijom prekinuto je za 283 potrošača. Vodostaj Drine je u manjem porastu. Vodostaj Save stagnira.

Rijeka Bjelica je u svom koritu, a njene pritoke imaju tendenciju opadanja vodostaja, dok su ugroženi putni pravci Kratovska stena - Lučani - Guča i put Čačak - Guča u zapadnoj Srbiji.

Na području opštine Kraljevo poplavljeno je oko 360 domaćinstava i 1.500 hektara poljoprivrednih površina. Na području opštine Raška ugroženo je 67 domaćinstava, poplavljeno je 320 heatara poljoprivrednog zemljišta, a ugroženo je 18 putnih pravaca.

Prema procjeni Komisije za štete u poljoprivredi, ukupno je na području opštine Trstenik poplavljeno oko 790 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta i oko 390 hektara neobradivog zemljišta.

Na području opštine Ćićevac, nedaleko od Paraćina, ugrožena su 23 objekta, a poplavljeno je oko 100 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Trenutno je pod vodom oko 30 hektara poljoprivrednog zemljišta u Bošnjanu i Maskaru, opština Varvarin, navodi se u saopštenju.

U Svilajncu u atarima sela Vojska, Radošin, Gložane, Crkvenac i Kušiljevo pod vodom je oko 1.000 hektara obradive površine.

U prekidu je put u mjestu Ugljarevu, opština Vrnjačka Banja, zbog oštećenja na prilaznom dijelu kod mosta na rijeci Zapadna Morava.

Poplavljeno je 950 hektara oranica uz rijeku. Na području Novog Pazara evidentirano je 14 klizišta i 19 odrona. Stanje na području opštine Ljig je normalizovano, nivo vodostaja je u opadanju, a nivo rijeke Ljig stagnira.

Prema informaciji dobijenoj od Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na području opštine Kosovska Kamenica najkritičnije je u mjestu Ranilug, gdje je u ugroženo šest kuća, koje se trenutno brane nasipima od džakova.

Drugi prioritet je praćenje rijeka Lab i Sitnica kod Prilužja i Plemetine. Iz MUP-a navode da se aktivno sprovode preventivne mjere i obilazi teren i na području Zaječara, Niša, Pirota, Beograda, Novog Sada i Vranja, jer su za danas popodne najavljene nove padavine.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bosanac

13.03.2016 18:31

Pa hocete vi HARP pa sad kukajte na poplave dolaze i odnose sve zivo.

ODGOVORITE