Видео: Спремите се за "рат" Хамилтона и Розберга на стази!

Директор Мерцедеса Тото Волф открио је да ће тимске наредбе у 2016. бити значајно блаже, па ће допустити Нику Розбергу и Луису Хамилтону да се боре на стази.

Остали спортови 16.03.2016 | 09:40
Видео: Спремите се за "рат" Хамилтона и Розберга на стази!

"Добра забава је кључна за наш спорт. Желимо много борби на стази. Ривалство између ове двојице момака је важно. Мало ћемо се повући и пустити их да се боре. Дугујемо то њима и Формули 1. Нека се тркају!", рекао је Волф.

То је посебно обрадовало Розберга, који је био у неку руку ограничен у борби за титулу са тимским колегом Хамилтоном.

"Мислим да је то сјајно. Хвала Тото! Тркамо се заједно три године, било је тешко, имали су успоне и падове, али смо били најуспешнији тим и нас двојица смо били део тога. Све у свему, то је био сјајан период. Имамо одличну сарадњу у екипи. Радујем се новој борби са Луисом. Биће узбудљиво покушати победити га", рекао је Розберг.

Од како су Хамилтон и Розберг возачи Мерцедеса 2013, тимска политика је била да оба возача имају сличну стратегију на тркама, с тим што боље пласирани болид има приоритет.

Међутим, Британац је довео у питање тај систем у завршници 2015. када је тражио од тима другачију стратегију како би надмашио Розберга.

Забрнинути због раста ривалитета и утицаја на тим, Волф је упозорио возаче да ће размотрити састав тима уколико сукоб ескалира.

"Мислим да се то неће догодити. Нико и ја одлично радимо свој посао. Он је овде много година. Мислим да неће бити проблема када будемо очи у очи", рекао је Хамилтон.

Њих двојица су остварила 32 победе и 36 пол позиција на последњих 38 трка.

Нова сезона Формуле 1 почиње следећег викенда, 20. марта, Великом наградом Аустралије у Мелбурну.

Коментари / 0

Оставите коментар