Video: Spremite se za "rat" Hamiltona i Rozberga na stazi!

Direktor Mercedesa Toto Volf otkrio je da će timske naredbe u 2016. biti značajno blaže, pa će dopustiti Niku Rozbergu i Luisu Hamiltonu da se bore na stazi.

Ostali sportovi 16.03.2016 | 09:40
Video: Spremite se za "rat" Hamiltona i Rozberga na stazi!

"Dobra zabava je ključna za naš sport. Želimo mnogo borbi na stazi. Rivalstvo između ove dvojice momaka je važno. Malo ćemo se povući i pustiti ih da se bore. Dugujemo to njima i Formuli 1. Neka se trkaju!", rekao je Volf.

To je posebno obradovalo Rozberga, koji je bio u neku ruku ograničen u borbi za titulu sa timskim kolegom Hamiltonom.

"Mislim da je to sjajno. Hvala Toto! Trkamo se zajedno tri godine, bilo je teško, imali su uspone i padove, ali smo bili najuspešniji tim i nas dvojica smo bili deo toga. Sve u svemu, to je bio sjajan period. Imamo odličnu saradnju u ekipi. Radujem se novoj borbi sa Luisom. Biće uzbudljivo pokušati pobediti ga", rekao je Rozberg.

Od kako su Hamilton i Rozberg vozači Mercedesa 2013, timska politika je bila da oba vozača imaju sličnu strategiju na trkama, s tim što bolje plasirani bolid ima prioritet.

Međutim, Britanac je doveo u pitanje taj sistem u završnici 2015. kada je tražio od tima drugačiju strategiju kako bi nadmašio Rozberga.

Zabrninuti zbog rasta rivaliteta i uticaja na tim, Volf je upozorio vozače da će razmotriti sastav tima ukoliko sukob eskalira.

"Mislim da se to neće dogoditi. Niko i ja odlično radimo svoj posao. On je ovde mnogo godina. Mislim da neće biti problema kada budemo oči u oči", rekao je Hamilton.

Njih dvojica su ostvarila 32 pobede i 36 pol pozicija na poslednjih 38 trka.

Nova sezona Formule 1 počinje sledećeg vikenda, 20. marta, Velikom nagradom Australije u Melburnu.

Komentari / 0

Ostavite komentar