Иванићу уручен почасни докторат

Члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу, који борави у Азербејџану, данас је на Словенском универзитету у Бакуу уручен почасни докторат, додијељен одлуком Савјета Универзитета.

Босна и Херцеговина 12.03.2016 | 14:37
Иванићу уручен почасни докторат

У пригодном обраћању током церемоније уручења доктората ректор Словенског универзитета Асиф Абас Хаџијев нагласио је да је одлука о додјели почасног доктората донесена као знак признања за допринос развоју укупне сарадње двије земље у свим областима, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Према његовим ријечима, један од мотива за доношење ове одлуке јесте и настојање да се да подстицај развоју сарадње између универзитета, посебно када је ријеч о студијама славистике, односно изучавању језика и културе народа који живе у БиХ и сусједним земљама.

Захваљујући за указану почаст, Иванић је нагласио да данашњи догађај представља још једну потврду пријатељских односа двију земаља и њихових народа, те да БиХ и Азербејџан као сложена, мултинационална друштва дијеле бројне сличности које могу бити основ за продубљивање сарадње.

Коментари / 0

Оставите коментар