Ivaniću uručen počasni doktorat

Članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, koji boravi u Azerbejdžanu, danas je na Slovenskom univerzitetu u Bakuu uručen počasni doktorat, dodijeljen odlukom Savjeta Univerziteta.

Bosna i Hercegovina 12.03.2016 | 14:37
Ivaniću uručen počasni doktorat

U prigodnom obraćanju tokom ceremonije uručenja doktorata rektor Slovenskog univerziteta Asif Abas Hadžijev naglasio je da je odluka o dodjeli počasnog doktorata donesena kao znak priznanja za doprinos razvoju ukupne saradnje dvije zemlje u svim oblastima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, jedan od motiva za donošenje ove odluke jeste i nastojanje da se da podsticaj razvoju saradnje između univerziteta, posebno kada je riječ o studijama slavistike, odnosno izučavanju jezika i kulture naroda koji žive u BiH i susjednim zemljama.

Zahvaljujući za ukazanu počast, Ivanić je naglasio da današnji događaj predstavlja još jednu potvrdu prijateljskih odnosa dviju zemalja i njihovih naroda, te da BiH i Azerbejdžan kao složena, multinacionalna društva dijele brojne sličnosti koje mogu biti osnov za produbljivanje saradnje.

Komentari / 0

Ostavite komentar