Шеф Бијеле куће провоцирао Путина

Руски предсједник Владимир Путин обавијештен је о томе како га је предсједник САД описао у интервјуу часопису Атлантик, рекао је портпарол Кремља Дмитри Песков.

Свијет 11.03.2016 | 22:10
Шеф Бијеле куће провоцирао Путина

Путин је обавијештен о главним извјештајима у штампи, па тако и са интервјуом у којем га је Обама описао као "обазриво учтивог, веома искреног", рекао је Песков, пренио је Тасс.

"Тренутно не могу да кажем ништа о одређеној реакцији предсједника на Обамин интервју", рекао је Песков.

Обама је у априлском издању Атлантика на сугестију да Путина сматра непријатним, грубим и плахим, рекао да Путин није посебно непријатан.

"Истина је, заправо, да је Путин на свим нашим састанцима обазриво учтив, веома искрен. Наши састанци су као пословни састанци. Никада га нисам чекао по два сата као гомилу других", рекао је Обама.

Обама је рекао да Путин вјерује да је његов однос са САД много важнији него што Американци мисле.

"Он је стално заинтересован да буде виђен као наш колега и као да сарађује с нама, пошто није потпуно глуп. Он схвата да је руски положај у свијету значајно умањен. И чињеница да је напао Крим или да покушава да подржи сиријског предсједника Башара ал Асада га не чиним играчем.

Нећете га видјети на неком од тих састанак како помаже у обликовању програма. Кад је ријеч о томе, нема састанка Г20 на којем Руси постављају програм око питања која су важна", рекао је Обама.

Поједини аналитичари сматрају да би се оваква Обамина реторика, и поред пар комплимената упућених шефу Кремља, могла у Москви протумачити као провокација или у најмању руку као несмотрена и непримјерена.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

уса

11.03.2016 21:36

Америка мозе да зај...ва кога хоце,сила је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.12.Март.2016.

12.03.2016 06:36

Од другог свеског рата па до сада сва ратна дејства до сада је пузрочила,Америка на челу са,НАТО фашистима.Америка ако нема ратова она не може да опстане.Америка што сада ради,Хитлер је мислио да освоји цео свет,само што је Хитлер ударио на све државе за време рата,Америка једну по једну државу руши уз помоћ ЕВРОПЕ.Нема више силе амерчке било па се спомињало.Сада преузима водјство Русија и Кина.Само што,Русија и Кина нису агресивни као Америка.

Name

Ех сила

12.03.2016 07:04

Лако је слабије дирати, ај буди фаца па неког себи равног!?