Šef Bijele kuće provocirao Putina

Ruski predsjednik Vladimir Putin obaviješten je o tome kako ga je predsjednik SAD opisao u intervjuu časopisu Atlantik, rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov.

Svijet 11.03.2016 | 22:10
Šef Bijele kuće provocirao Putina

Putin je obaviješten o glavnim izvještajima u štampi, pa tako i sa intervjuom u kojem ga je Obama opisao kao "obazrivo učtivog, veoma iskrenog", rekao je Peskov, prenio je Tass.

"Trenutno ne mogu da kažem ništa o određenoj reakciji predsjednika na Obamin intervju", rekao je Peskov.

Obama je u aprilskom izdanju Atlantika na sugestiju da Putina smatra neprijatnim, grubim i plahim, rekao da Putin nije posebno neprijatan.

"Istina je, zapravo, da je Putin na svim našim sastancima obazrivo učtiv, veoma iskren. Naši sastanci su kao poslovni sastanci. Nikada ga nisam čekao po dva sata kao gomilu drugih", rekao je Obama.

Obama je rekao da Putin vjeruje da je njegov odnos sa SAD mnogo važniji nego što Amerikanci misle.

"On je stalno zainteresovan da bude viđen kao naš kolega i kao da sarađuje s nama, pošto nije potpuno glup. On shvata da je ruski položaj u svijetu značajno umanjen. I činjenica da je napao Krim ili da pokušava da podrži sirijskog predsjednika Bašara al Asada ga ne činim igračem.

Nećete ga vidjeti na nekom od tih sastanak kako pomaže u oblikovanju programa. Kad je riječ o tome, nema sastanka G20 na kojem Rusi postavljaju program oko pitanja koja su važna", rekao je Obama.

Pojedini analitičari smatraju da bi se ovakva Obamina retorika, i pored par komplimenata upućenih šefu Kremlja, mogla u Moskvi protumačiti kao provokacija ili u najmanju ruku kao nesmotrena i neprimjerena.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

usa

11.03.2016 21:36

Amerika moze da zaj...va koga hoce,sila je to.

ODGOVORITE
Name

Neđo.12.Mart.2016.

12.03.2016 06:36

Od drugog sveskog rata pa do sada sva ratna dejstva do sada je puzročila,Amerika na čelu sa,NATO fašistima.Amerika ako nema ratova ona ne može da opstane.Amerika što sada radi,Hitler je mislio da osvoji ceo svet,samo što je Hitler udario na sve države za vreme rata,Amerika jednu po jednu državu ruši uz pomoć EVROPE.Nema više sile amerčke bilo pa se spominjalo.Sada preuzima vodjstvo Rusija i Kina.Samo što,Rusija i Kina nisu agresivni kao Amerika.

Name

Eh sila

12.03.2016 07:04

Lako je slabije dirati, aj budi faca pa nekog sebi ravnog!?