Дијелио болесну стоку, па добио признање

Министар расељених особа и избјеглица у Влади Федерације БиХ Един Рамић, који се прије само мјесец дана нашао на мети жестоких оптужби сточара из Сребренице да им је његово Министарство донираоло десетине болесних крава, данас би требало да прими "Почасну плакету са златним грбом општине Сребреница" поводом свечаног обиљежавања дана ове општине.

Босна и Херцеговина 11.03.2016 | 07:43
Дијелио болесну стоку, па добио признање

Осим поменутог скандала са донацијом болесне стоке, који је требало да потпуно дискредитује федералног министра за добијање било каквог признања, одлука надлежне општинске комисије да Рамића изабере за овогодишњег лауреата још је чуднија ако се узме у обзир да је у конкуренцији за добијање почасне плакете био и премијер Србије Александар Вучић, који је у име српске владе овој сиромашној општини донирао десет милиона марака.

"Комисија општине Сребреница, која је била задужена за избор овогодишњег добитника "Почасне плакете са златним грбом општине Сребреница", а коју су чинили представници свих странака у локалном парламенту, свој рад је званично завршила 29. фебруара. У најужој конкуренцији за добијање плакете налазили су се премијер Србије Александар Вучић, затим директор Комуналног предузећа "Полет" Хакија Мехољић, начелник Сребренице Ћамил Дураковић, као и неколико ријетких успјешних привредника у овој општини" откривају одлично обавијештени извори Пресса.

Они додају да је српски премијер био највећи фаворит за добијање почасне награде, посебно након што је Ћамил Дураковић одлучио да одустане од кандидатуре. Међутим, према ријечима наших саговорника, ситуација се закомпликовала када је 3. марта, односно пуна три дана након што је општинска комисија завршила изборну процедуру, на инсистирање одборника СДА међу кандидате за добијање почасне плакете убачен федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић, који је, иначе, актуелни потпредсједник највеће бошњачке странке.

"Иако је Рамићево име све донедавно пунило новинске ступце у ФБиХ јер је његово министарство почетком фебруара донирало неколико десетина болесних јуница бошњачким повратницима у Сребреници, СДА је инисистирала да управо он буде овогодишњи добитник почасне плакете! Општинска комисија је, на крају, попустила под притисцима, а премијер Србије, који је Сребреници недавно донирао десет милиона марака и из петних жила покушавао да допринесе помирењу између народа на овим просторима, није чак ни позван на овогодишњу прославу дана општине" истичу саговорници Пресса.

Предсједник сребреничког СДС-а и члан општинске комисије која је бирала овогодишњег добитника почасне плакете, Момчило Цвјетиновић, за Пресс је потврдио да ће министру у Влади ФБиХ Едину Рамићу данас бити уручено поменуто признање на свечаној сједници СО Сребреница.

"Снажно сам подржавао приједлог да премијеру Србије Александру Вучићу буде додијељена почасна плакета наше општине. Међутим, очигледно је да је политика опет превладала. Приликом гласања о приједлогу да Едину Рамићу припадне ово признање остао сам уздржан с обзиром на то да смо претходних дана добијали бројне притужбе локалних фармера да им је Рамићево министарство донирало болесне краве, али и заражене пчеле и покварене малине", каже Цвјетиновић.

Един Рамић јуче није одговарао на позиве.

У кругу кандидата био и Орић!


У ширем кругу кандидата за овогодишњег добитника "Почасне плакете са златним грбом општине Сребреница" нашло се и име Насера Орића, ратног команданта тзв. Армије БиХ у овом граду, против кога се пред Судом БиХ води поступак због оптужнице за ратне злочине почињене над заробљеним српским цивилима и војницима! Пресс сазнаје да је Орића за ово признање предложио Мухарем Хакић, одборник у СО Сребреница из реда националних мањина, који је, иначе, ромске националности.

Извор: Пресс

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ДА ЈЕ...

11.03.2016 07:02

...ДЈЕЛИО ЗДРАВУ ПОДИГЛИ БИ МУ СПОМЕНИК ЗА ЖИВОТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

11.03.2016 07:14

Цоммент ис но цоммент , само рећи СДА " странка " и све се само каже , криминал , непотизам , корупција на сваком кораку !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зика

11.03.2016 07:57

БАКИР воли сребреницу и сребреницки народ,толико пуно да их иструје.

Name

Цвеле

11.03.2016 07:34

Само да није Србин, а ста друго оцекивати од оних који су промјенили и име и презиме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

11.03.2016 08:13

У овој земљи се и наградјује само криминал!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

11.03.2016 15:21

Вучићу донирај следеће године сто милиона марака можда те не нападну кад их посјетиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сребреница

11.03.2016 16:31

И овај министар расељених особа алај це их раселити јадна им мајка са ваким министром фуј багро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИПА

11.03.2016 16:43

Лако је плакете добијати преко државног новца. Једини министар у Влади ФБиХ који своје плакете финансира из државног прорачуна. СИПА истражује многе донације, субвенције, плакетирање итд. Доће на ред и да се робија.

ОДГОВОРИТЕ