Dijelio bolesnu stoku, pa dobio priznanje

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi Federacije BiH Edin Ramić, koji se prije samo mjesec dana našao na meti žestokih optužbi stočara iz Srebrenice da im je njegovo Ministarstvo doniraolo desetine bolesnih krava, danas bi trebalo da primi "Počasnu plaketu sa zlatnim grbom opštine Srebrenica" povodom svečanog obilježavanja dana ove opštine.

Bosna i Hercegovina 11.03.2016 | 07:43
Dijelio bolesnu stoku, pa dobio priznanje

Osim pomenutog skandala sa donacijom bolesne stoke, koji je trebalo da potpuno diskredituje federalnog ministra za dobijanje bilo kakvog priznanja, odluka nadležne opštinske komisije da Ramića izabere za ovogodišnjeg laureata još je čudnija ako se uzme u obzir da je u konkurenciji za dobijanje počasne plakete bio i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je u ime srpske vlade ovoj siromašnoj opštini donirao deset miliona maraka.

"Komisija opštine Srebrenica, koja je bila zadužena za izbor ovogodišnjeg dobitnika "Počasne plakete sa zlatnim grbom opštine Srebrenica", a koju su činili predstavnici svih stranaka u lokalnom parlamentu, svoj rad je zvanično završila 29. februara. U najužoj konkurenciji za dobijanje plakete nalazili su se premijer Srbije Aleksandar Vučić, zatim direktor Komunalnog preduzeća "Polet" Hakija Meholjić, načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, kao i nekoliko rijetkih uspješnih privrednika u ovoj opštini" otkrivaju odlično obaviješteni izvori Pressa.

Oni dodaju da je srpski premijer bio najveći favorit za dobijanje počasne nagrade, posebno nakon što je Ćamil Duraković odlučio da odustane od kandidature. Međutim, prema riječima naših sagovornika, situacija se zakomplikovala kada je 3. marta, odnosno puna tri dana nakon što je opštinska komisija završila izbornu proceduru, na insistiranje odbornika SDA među kandidate za dobijanje počasne plakete ubačen federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, koji je, inače, aktuelni potpredsjednik najveće bošnjačke stranke.

"Iako je Ramićevo ime sve donedavno punilo novinske stupce u FBiH jer je njegovo ministarstvo početkom februara doniralo nekoliko desetina bolesnih junica bošnjačkim povratnicima u Srebrenici, SDA je inisistirala da upravo on bude ovogodišnji dobitnik počasne plakete! Opštinska komisija je, na kraju, popustila pod pritiscima, a premijer Srbije, koji je Srebrenici nedavno donirao deset miliona maraka i iz petnih žila pokušavao da doprinese pomirenju između naroda na ovim prostorima, nije čak ni pozvan na ovogodišnju proslavu dana opštine" ističu sagovornici Pressa.

Predsjednik srebreničkog SDS-a i član opštinske komisije koja je birala ovogodišnjeg dobitnika počasne plakete, Momčilo Cvjetinović, za Press je potvrdio da će ministru u Vladi FBiH Edinu Ramiću danas biti uručeno pomenuto priznanje na svečanoj sjednici SO Srebrenica.

"Snažno sam podržavao prijedlog da premijeru Srbije Aleksandru Vučiću bude dodijeljena počasna plaketa naše opštine. Međutim, očigledno je da je politika opet prevladala. Prilikom glasanja o prijedlogu da Edinu Ramiću pripadne ovo priznanje ostao sam uzdržan s obzirom na to da smo prethodnih dana dobijali brojne pritužbe lokalnih farmera da im je Ramićevo ministarstvo doniralo bolesne krave, ali i zaražene pčele i pokvarene maline", kaže Cvjetinović.

Edin Ramić juče nije odgovarao na pozive.

U krugu kandidata bio i Orić!


U širem krugu kandidata za ovogodišnjeg dobitnika "Počasne plakete sa zlatnim grbom opštine Srebrenica" našlo se i ime Nasera Orića, ratnog komandanta tzv. Armije BiH u ovom gradu, protiv koga se pred Sudom BiH vodi postupak zbog optužnice za ratne zločine počinjene nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima! Press saznaje da je Orića za ovo priznanje predložio Muharem Hakić, odbornik u SO Srebrenica iz reda nacionalnih manjina, koji je, inače, romske nacionalnosti.

Izvor: Press

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

DA JE...

11.03.2016 07:02

...DJELIO ZDRAVU PODIGLI BI MU SPOMENIK ZA ŽIVOTA!

ODGOVORITE
Name

Edo,Slatina-Tuzla

11.03.2016 07:14

Comment is no comment , samo reći SDA " stranka " i sve se samo kaže , kriminal , nepotizam , korupcija na svakom koraku !!

ODGOVORITE
Name

zika

11.03.2016 07:57

BAKIR voli srebrenicu i srebrenicki narod,toliko puno da ih istruje.

Name

Cvele

11.03.2016 07:34

Samo da nije Srbin, a sta drugo ocekivati od onih koji su promjenili i ime i prezime.

ODGOVORITE
Name

borac

11.03.2016 08:13

U ovoj zemlji se i nagradjuje samo kriminal!!??

ODGOVORITE
Name

una

11.03.2016 15:21

Vučiću doniraj sledeće godine sto miliona maraka možda te ne napadnu kad ih posjetiš.

ODGOVORITE
Name

srebrenica

11.03.2016 16:31

I ovaj ministar raseljenih osoba alaj ce ih raseliti jadna im majka sa vakim ministrom fuj bagro.

ODGOVORITE
Name

SIPA

11.03.2016 16:43

Lako je plakete dobijati preko državnog novca. Jedini ministar u Vladi FBiH koji svoje plakete finansira iz državnog proračuna. SIPA istražuje mnoge donacije, subvencije, plaketiranje itd. Doće na red i da se robija.

ODGOVORITE