ЛЕ: Ливерпулу дерби са Јунајтедом, пао Бајер, Билбау шпански двобој...!

Лига шампиона на Енфилду? Што да не! Ливерпул згромио Јунајтед у дербију осмине финала - сада је све могуће! Редси головима Стариџа и Фирмина стекли значајну залиху пред реванш за седам дана - 2:0. Леверкузен осетио моћ Жуте подморнице! Сергеј и Бишевац се провукли у Прагу! Билбао минималним резултатом савладао Валенсију.

Фудбал 10.03.2016 | 23:30
ЛЕ: Ливерпулу дерби са Јунајтедом, пао Бајер, Билбау шпански двобој...!

Ако се до Лиге шампиона не може кроз Премијер лигу, може преко Лиге Европе! Ливерпулу је у потпуности надиграо највећег ривала Манчестер јунајтед у осмини финала другог по клваитету клупског такмичења на Старом континетну и стекао више него значајно примућство пред реванш на Театру снова идућег четвртка - 2:0 (1:0).

Иако дерби Енглеске по квалитету игре није био ни близу неких претходних, енергије наравно није мањкалу. У мору жестоких дуела било је места и за оно најважније у фудбалској игри, а то су голови. Може се рећи да је домаћин искористио две катастрофалне реакције одбране Јунајтеда и дошао до два поготка, која би могла да буду капитална у борби за четвртфинале.

Црвени ђаволи су још једном подбацили. Дуго су се изабраници Луја ван Гала шлепали на блиставим, а може се рећи, на моменте и чудесним интервенцијама Давида де Хее. Међутим, млади Шпанац није могао да заустави све ударце домаћина, иако је био близу да то учини. Чак и у 20. минуту, када је имао ударац Данијела Стариџа са беле тачке на руци. Претходно је Депај потпуно беспотребно и прилично наивно срушио Клајна на самом уласку у шеснаестерац, па је одговорност преузео Стариџ.

Можда ће се Ван Гал жалити због чињенице да судије нису сигнализирале офасјд замку код другог гола Редса. Чини се да се Хендерсон за пола корака налазио иза одбране гостију, али заставица је остала доле. Лалана је потом искористио две катастрофалне реакције Керика, послао лопту на тацну Фирмину, а овај постигао првенац у Лиги Европе. Јунајтед је до тог тренутка имао какву-такву теренску иницијативу, али након тога више није имао снаге за одговор.

Далеко од тога да је све одлучено, али Црвени ђаволи ове сезоне ни далеко слабије ривале од Ливерпула нису успевали да савладају са два или три гола разлике, па је тешко очекивати да ће за седам дана успети нешто драстично да промене у својој игри.

Ако је неко до вечерас тврдио да су Барселона и Реал Мадрид једино вредно у шпанској Примери могао је да се увери да греши. Тачније, да силно греши. Праву фудбалску клинику одржао је Виљареал бившем учеснику Лиге шампиона, Бајеру из Леверкузена – 2:0.

Аспиринџије на Мадригалу нису подсећале на тим који годинама важи за респектабилну екипу у Бундеслиги. Виљареал је са Антонио Рукавином у постави играо лако и једноставно. И још лакшде постизао голове. Радио је то нападач из Конга Бакамбу. Да се Немци неће лепо провести на лу Шпаније могло се наслутити већ у петом минуту. Роберто Солдадо је одиграо лопту у простор, одбрана Леверкузена је ухваћена на кривој нози... Бакамбу је побегао и извршио лагану егзекуцију. Баш као и у 56.минуту за безбрижне снове пред реванш на Бај Арени.

Српским интернационалцима из редова Лација Бишевцу и Сергеју Милинковићу Савићу могло је да преседне чешко пролеће. Спарта је сјајним голом Фридека у раној фази меча дошла до предности. Међутим, уследио је одоговор Парола и типичан италијански реми.

Иживљавала се Валенсија у претходном колу над Рапидом, постигла десет голова у двомечу, али је у Баскији наишла на тврдо. На много тврдо. Атлетик је спретном реакцијом Раула Гарсије дошао до предности. Асистент је био Бенат.

ЛИГА ЕВРОПЕ – ОСМИНА ФИНАЛА, први мечеви:

Базел – Севиља 0:0

Дортмунд – Тотенхем 3:0 (1:0)
/Обамејан 30, Ројс 61, 70/

Фенербахче – Брага 1:0 (0:0)
/Топал 82/

Шахтјор – Андерлехет 3:1 (2:0)
/Тајсон 21, Кучер 24, Едуардо 79 – Ачемпонг 69/

Билбао – Валенсија 1:0 (1:0)
/Гарсија 20/

Ливерпул – Манчестер Јунајтед 2:0 (1:0)
/Стариџ 20пен, Фирмино 73/

Спарта Праг – Лацио 1:1 (1:1)
/Фридек 13 - Пароло 38/

Виљареал – Леверкузен 2:0 (1:0)
/Бакамбу 4, 56/

Коментари / 0

Оставите коментар