LE: Liverpulu derbi sa Junajtedom, pao Bajer, Bilbau španski dvoboj...!

Liga šampiona na Enfildu? Što da ne! Liverpul zgromio Junajted u derbiju osmine finala - sada je sve moguće! Redsi golovima Staridža i Firmina stekli značajnu zalihu pred revanš za sedam dana - 2:0. Leverkuzen osetio moć Žute podmornice! Sergej i Biševac se provukli u Pragu! Bilbao minimalnim rezultatom savladao Valensiju.

Fudbal 10.03.2016 | 23:30
LE: Liverpulu derbi sa Junajtedom, pao Bajer, Bilbau španski dvoboj...!

Ako se do Lige šampiona ne može kroz Premijer ligu, može preko Lige Evrope! Liverpulu je u potpunosti nadigrao najvećeg rivala Mančester junajted u osmini finala drugog po klvaitetu klupskog takmičenja na Starom kontinetnu i stekao više nego značajno primućstvo pred revanš na Teatru snova idućeg četvrtka - 2:0 (1:0).

Iako derbi Engleske po kvalitetu igre nije bio ni blizu nekih prethodnih, energije naravno nije manjkalu. U moru žestokih duela bilo je mesta i za ono najvažnije u fudbalskoj igri, a to su golovi. Može se reći da je domaćin iskoristio dve katastrofalne reakcije odbrane Junajteda i došao do dva pogotka, koja bi mogla da budu kapitalna u borbi za četvrtfinale.

Crveni đavoli su još jednom podbacili. Dugo su se izabranici Luja van Gala šlepali na blistavim, a može se reći, na momente i čudesnim intervencijama Davida de Hee. Međutim, mladi Španac nije mogao da zaustavi sve udarce domaćina, iako je bio blizu da to učini. Čak i u 20. minutu, kada je imao udarac Danijela Staridža sa bele tačke na ruci. Prethodno je Depaj potpuno bespotrebno i prilično naivno srušio Klajna na samom ulasku u šesnaesterac, pa je odgovornost preuzeo Staridž.

Možda će se Van Gal žaliti zbog činjenice da sudije nisu signalizirale ofasjd zamku kod drugog gola Redsa. Čini se da se Henderson za pola koraka nalazio iza odbrane gostiju, ali zastavica je ostala dole. Lalana je potom iskoristio dve katastrofalne reakcije Kerika, poslao loptu na tacnu Firminu, a ovaj postigao prvenac u Ligi Evrope. Junajted je do tog trenutka imao kakvu-takvu terensku inicijativu, ali nakon toga više nije imao snage za odgovor.

Daleko od toga da je sve odlučeno, ali Crveni đavoli ove sezone ni daleko slabije rivale od Liverpula nisu uspevali da savladaju sa dva ili tri gola razlike, pa je teško očekivati da će za sedam dana uspeti nešto drastično da promene u svojoj igri.

Ako je neko do večeras tvrdio da su Barselona i Real Madrid jedino vredno u španskoj Primeri mogao je da se uveri da greši. Tačnije, da silno greši. Pravu fudbalsku kliniku održao je Viljareal bivšem učesniku Lige šampiona, Bajeru iz Leverkuzena – 2:0.

Aspirindžije na Madrigalu nisu podsećale na tim koji godinama važi za respektabilnu ekipu u Bundesligi. Viljareal je sa Antonio Rukavinom u postavi igrao lako i jednostavno. I još lakšde postizao golove. Radio je to napadač iz Konga Bakambu. Da se Nemci neće lepo provesti na lu Španije moglo se naslutiti već u petom minutu. Roberto Soldado je odigrao loptu u prostor, odbrana Leverkuzena je uhvaćena na krivoj nozi... Bakambu je pobegao i izvršio laganu egzekuciju. Baš kao i u 56.minutu za bezbrižne snove pred revanš na Baj Areni.

Srpskim internacionalcima iz redova Lacija Biševcu i Sergeju Milinkoviću Saviću moglo je da presedne češko proleće. Sparta je sjajnim golom Frideka u ranoj fazi meča došla do prednosti. Međutim, usledio je odogovor Parola i tipičan italijanski remi.

Iživljavala se Valensija u prethodnom kolu nad Rapidom, postigla deset golova u dvomeču, ali je u Baskiji naišla na tvrdo. Na mnogo tvrdo. Atletik je spretnom reakcijom Raula Garsije došao do prednosti. Asistent je bio Benat.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA, prvi mečevi:

Bazel – Sevilja 0:0

Dortmund – Totenhem 3:0 (1:0)
/Obamejan 30, Rojs 61, 70/

Fenerbahče – Braga 1:0 (0:0)
/Topal 82/

Šahtjor – Anderlehet 3:1 (2:0)
/Tajson 21, Kučer 24, Eduardo 79 – Ačempong 69/

Bilbao – Valensija 1:0 (1:0)
/Garsija 20/

Liverpul – Mančester Junajted 2:0 (1:0)
/Staridž 20pen, Firmino 73/

Sparta Prag – Lacio 1:1 (1:1)
/Fridek 13 - Parolo 38/

Viljareal – Leverkuzen 2:0 (1:0)
/Bakambu 4, 56/

Komentari / 0

Ostavite komentar