ЛЕ: Борусија разбила Тотенхем, побједе Фенера и Шахтјора!

Не може са шареним саставом на Вестфален: Дортмунд растргао Певце и загазио у четвртфинале! Гости са комбинованим тимом без шансе против сјајне Борусије - 3:0! 

Фудбал 10.03.2016 | 21:15
ЛЕ: Борусија разбила Тотенхем, побједе Фенера и Шахтјора!

Тотенхем није имао шта да тражи на Вестфалену против Дортмунда. Можа би и имао да Маурисио Покетино није буквално извео други тим у првом мечу осмине финала Лиге Европе, што је искористио далеко квалитетнији домаћин и практично једном ногом већ загазио у четвртфинале - 3:0 (1:0).

Екипа из Лондона очигледно се определила за шампионску борбу у Премијер лиги, па је праткично током свих 90 минута била апсолутно немоћна и незаинтересована. Томас Тухел је са друге стране са доста респректа према ривалу ушао у овај меч, па Милионери ниједног тренутка нису срљали, али је убедљива победа стигла као потпуно логичан сплет догађаја.

Тотенхемова одбрана без Вокера и Роуза није имала ту неопходну снагу ни брзину да угрози ривала, а напад без Харија Кејна у шпицу као да није ни постојао. Од Насера Шадлија и Сона се очекивало да буду највећа опасност по гол Вајденфелера, али смо од њих двојице добили свега једну изразиту прилику. Убацивање Дембелеа, Ламеле и Кејна у завршници меча није ништа променило на терену, јер је већ било прекасно.

Много тога на овој утакмици променио је први гол домаћина на истеку пола часа игре. Шмелцер је тада још једном показао какав центаршут има, пронашао је Обамејана на ивици петерца, а најбољи стрелац Милионера се издигао изнад својих чувара и главом матирао Лориса.

Исто толико времена било је потребно и за други погодак домаћих, који је дефинитивно сломио отпор гостију. Тухел је у 58. минуту уместо Бендера увео Суботића, заиграо у формацији 4-1-4-1, али и добио у скоку. Био је то још један беспрекоран центаршут Шмелцера, Суботић је закачио лопту главом, а онда је отишла на другу стативу, где ју је Ројс просто закуцао у мрежу Тотенхема.

Комплетан утисак утакмице не би био потпун да домаћин није постигао и трећи погодак на овом мечу. Обамејан је сјајно повукао напад свог тима, упослио слободног Гонзала Кастра, који је мајсторски пронашао Ројса и спаса за Певце није било.

Реванш меч се игра 17. марта, али су Певци у прилично лошој ситуацији.

Осим немачког представника, врло близу пласмана у следећу рунду Лиге Европе јесте и украјински шампион Шахтјор из Доњецка. Шахтјор је на стадиону у Љвову на којем као домаћих игра у међународним такмичењима, савладао Андерлехт ререзултатом 3:1.

По једна шанса виђена је на обе стране пре првог гола, а већ у 24. минуту на семафору је писало 2:0 за Украјинце. Три минута раније Коваленко је искористио велику грешку одбране Белгијанаца, после промашене шансе лопта му се одбила и он је вратио до Тајсона, који искоса са десне стране погађа супротни угао.

Нокаут је у следећој правој акцији комплетирао Олександр Кучер – штопер Шахтјора је поред петорице противничких играча био највиши у скоку на центаршут Дарија Срне и закуцао лопту у мрежу Силвија Прота.

До краја полувремена изабраници Мирчее Луческуа могли су да обезбеде пласман у следећу фазу да су Факундо Ферејра и Едуардо били прецизнији. Казна за промашене прилике стигла је средином другог дела игре када је клуб из Жупилер лиге смањио на 2:1.

Ибрахима Конте побегао је чуварима по десном боку, упутио идеалан центаршут на другу стативу где је Ачемпонг био усамљен и одлично је спустио у супротни угао.

Нешто раније Филип Ђуричић је ушао у игру, Андерлехт је могао да изврши притисак после постигнутог гола, али је Шахтјор неокрзнут одбио тај налет и потом дошао до веома повољног резултата пред реванш. Бернард је у 79. минуту одлично извео корнер, на петерцу је Алвеш да Силва био у налету и од пречку поставио коначних 3:1.

ЛИГА ЕВРОПЕ – ОСМИНА ФИНАЛА, први мечеви:

Базел – Севиља 0:0

Дортмунд – Тотенхем 3:0 (1:0)
/Обамејан 30, Ројс 61, 70/

Фенербахче – Брага 1:0 (0:0)
/Топал 82/

Шахтјор – Андерлехет 3:1 (2:0)
/Тајсон 21, Кучер 24, Едуардо 79 – Ачемпонг 69/

21.05 Билбао – Валенсија
21.05 Ливерпул – Манчестер Јунајтед
21.05 Спарта Праг – Лацио
21.05 Виљареал – Леверкузен

Коментари / 0

Оставите коментар