LE: Borusija razbila Totenhem, pobjede Fenera i Šahtjora!

Ne može sa šarenim sastavom na Vestfalen: Dortmund rastrgao Pevce i zagazio u četvrtfinale! Gosti sa kombinovanim timom bez šanse protiv sjajne Borusije - 3:0! 

Fudbal 10.03.2016 | 21:15
LE: Borusija razbila Totenhem, pobjede Fenera i Šahtjora!

Totenhem nije imao šta da traži na Vestfalenu protiv Dortmunda. Moža bi i imao da Maurisio Poketino nije bukvalno izveo drugi tim u prvom meču osmine finala Lige Evrope, što je iskoristio daleko kvalitetniji domaćin i praktično jednom nogom već zagazio u četvrtfinale - 3:0 (1:0).

Ekipa iz Londona očigledno se opredelila za šampionsku borbu u Premijer ligi, pa je pratkično tokom svih 90 minuta bila apsolutno nemoćna i nezainteresovana. Tomas Tuhel je sa druge strane sa dosta resprekta prema rivalu ušao u ovaj meč, pa Milioneri nijednog trenutka nisu srljali, ali je ubedljiva pobeda stigla kao potpuno logičan splet događaja.

Totenhemova odbrana bez Vokera i Rouza nije imala tu neophodnu snagu ni brzinu da ugrozi rivala, a napad bez Harija Kejna u špicu kao da nije ni postojao. Od Nasera Šadlija i Sona se očekivalo da budu najveća opasnost po gol Vajdenfelera, ali smo od njih dvojice dobili svega jednu izrazitu priliku. Ubacivanje Dembelea, Lamele i Kejna u završnici meča nije ništa promenilo na terenu, jer je već bilo prekasno.

Mnogo toga na ovoj utakmici promenio je prvi gol domaćina na isteku pola časa igre. Šmelcer je tada još jednom pokazao kakav centaršut ima, pronašao je Obamejana na ivici peterca, a najbolji strelac Milionera se izdigao iznad svojih čuvara i glavom matirao Lorisa.

Isto toliko vremena bilo je potrebno i za drugi pogodak domaćih, koji je definitivno slomio otpor gostiju. Tuhel je u 58. minutu umesto Bendera uveo Subotića, zaigrao u formaciji 4-1-4-1, ali i dobio u skoku. Bio je to još jedan besprekoran centaršut Šmelcera, Subotić je zakačio loptu glavom, a onda je otišla na drugu stativu, gde ju je Rojs prosto zakucao u mrežu Totenhema.

Kompletan utisak utakmice ne bi bio potpun da domaćin nije postigao i treći pogodak na ovom meču. Obamejan je sjajno povukao napad svog tima, uposlio slobodnog Gonzala Kastra, koji je majstorski pronašao Rojsa i spasa za Pevce nije bilo.

Revanš meč se igra 17. marta, ali su Pevci u prilično lošoj situaciji.

Osim nemačkog predstavnika, vrlo blizu plasmana u sledeću rundu Lige Evrope jeste i ukrajinski šampion Šahtjor iz Donjecka. Šahtjor je na stadionu u Ljvovu na kojem kao domaćih igra u međunarodnim takmičenjima, savladao Anderleht rerezultatom 3:1.

Po jedna šansa viđena je na obe strane pre prvog gola, a već u 24. minutu na semaforu je pisalo 2:0 za Ukrajince. Tri minuta ranije Kovalenko je iskoristio veliku grešku odbrane Belgijanaca, posle promašene šanse lopta mu se odbila i on je vratio do Tajsona, koji iskosa sa desne strane pogađa suprotni ugao.

Nokaut je u sledećoj pravoj akciji kompletirao Oleksandr Kučer – štoper Šahtjora je pored petorice protivničkih igrača bio najviši u skoku na centaršut Darija Srne i zakucao loptu u mrežu Silvija Prota.

Do kraja poluvremena izabranici Mirčee Lučeskua mogli su da obezbede plasman u sledeću fazu da su Fakundo Ferejra i Eduardo bili precizniji. Kazna za promašene prilike stigla je sredinom drugog dela igre kada je klub iz Župiler lige smanjio na 2:1.

Ibrahima Konte pobegao je čuvarima po desnom boku, uputio idealan centaršut na drugu stativu gde je Ačempong bio usamljen i odlično je spustio u suprotni ugao.

Nešto ranije Filip Đuričić je ušao u igru, Anderleht je mogao da izvrši pritisak posle postignutog gola, ali je Šahtjor neokrznut odbio taj nalet i potom došao do veoma povoljnog rezultata pred revanš. Bernard je u 79. minutu odlično izveo korner, na petercu je Alveš da Silva bio u naletu i od prečku postavio konačnih 3:1.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA, prvi mečevi:

Bazel – Sevilja 0:0

Dortmund – Totenhem 3:0 (1:0)
/Obamejan 30, Rojs 61, 70/

Fenerbahče – Braga 1:0 (0:0)
/Topal 82/

Šahtjor – Anderlehet 3:1 (2:0)
/Tajson 21, Kučer 24, Eduardo 79 – Ačempong 69/

21.05 Bilbao – Valensija
21.05 Liverpul – Mančester Junajted
21.05 Sparta Prag – Lacio
21.05 Viljareal – Leverkuzen

Komentari / 0

Ostavite komentar