ФСС о Косову: Боримо се, није лако...!

Борба за непризнавање самосталности Косова у европским фудбалским институцијама је све напорнија, порука је из Старе Пазове.

Фудбал 12.03.2016 | 09:20
ФСС о Косову: Боримо се, није лако...!

Мишел Платини, смењени први човек УЕФА, наговестио је прошле године да би Косово могло у 2016. да буде примљено у ту организацију.

У складу са тим, још у септембру, на Малти, наговештено је да би на следећем конгресу УЕФА репрезентација самопроглашене републике са територије Србије веома брзо могла да добије дозволу да игра и званичне такмичарске утакмице.

По свему судећи, тај дан је све ближи.

Наведени конгрес заказан је за 3. мај у Будимпешти и Фудбалски савез Србије је са данашње седнице Одбора за хитна питања скренуо пажњу јавности на тај скуп.

Одбор је добио одређене најаве да ће се у Мађарској на дневном реду наћи питање пријема такозваног Фудбалског савеза Косова у европску фудбалску организацију.

"ФСС се од 2012. године свим легалним правним средствима у међународним оквирима снажно противи и бори против идеје да се ово питање уопште нађе пред члановима најважнијих тела. На том путу, подршку смо увек имали од највиших руководстава УЕФА и ФИФА. Међутим, позиција ФС Србије је отежана после пријема такозване државе 'Косово' у оквире Међународног олимпијског комитета, као и у велику већину разних интернационалних спортских организација. Практично, фудбал је остао скоро једини спорт без пријема поменуте такозване државе и такозваног савеза у највише организације, за шта је ФС Србије у великој мери заслужан", саопштено је из Пазове.

ФСС је подсетио и на то да су спортски савези такозване државе "Косово" примљени, поред Међународног олимпијског комитета, и у светске асоцијације кошарке, рукомета, тениса, атлетике, пливања и других спортова.

"Самим тим, и околности по фудбал су све сложеније", закључак је Фудбалског савеза Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар