FSS o Kosovu: Borimo se, nije lako...!

Borba za nepriznavanje samostalnosti Kosova u evropskim fudbalskim institucijama je sve napornija, poruka je iz Stare Pazove.

Fudbal 12.03.2016 | 09:20
FSS o Kosovu: Borimo se, nije lako...!

Mišel Platini, smenjeni prvi čovek UEFA, nagovestio je prošle godine da bi Kosovo moglo u 2016. da bude primljeno u tu organizaciju.

U skladu sa tim, još u septembru, na Malti, nagovešteno je da bi na sledećem kongresu UEFA reprezentacija samoproglašene republike sa teritorije Srbije veoma brzo mogla da dobije dozvolu da igra i zvanične takmičarske utakmice.

Po svemu sudeći, taj dan je sve bliži.

Navedeni kongres zakazan je za 3. maj u Budimpešti i Fudbalski savez Srbije je sa današnje sednice Odbora za hitna pitanja skrenuo pažnju javnosti na taj skup.

Odbor je dobio određene najave da će se u Mađarskoj na dnevnom redu naći pitanje prijema takozvanog Fudbalskog saveza Kosova u evropsku fudbalsku organizaciju.

"FSS se od 2012. godine svim legalnim pravnim sredstvima u međunarodnim okvirima snažno protivi i bori protiv ideje da se ovo pitanje uopšte nađe pred članovima najvažnijih tela. Na tom putu, podršku smo uvek imali od najviših rukovodstava UEFA i FIFA. Međutim, pozicija FS Srbije je otežana posle prijema takozvane države 'Kosovo' u okvire Međunarodnog olimpijskog komiteta, kao i u veliku većinu raznih internacionalnih sportskih organizacija. Praktično, fudbal je ostao skoro jedini sport bez prijema pomenute takozvane države i takozvanog saveza u najviše organizacije, za šta je FS Srbije u velikoj meri zaslužan", saopšteno je iz Pazove.

FSS je podsetio i na to da su sportski savezi takozvane države "Kosovo" primljeni, pored Međunarodnog olimpijskog komiteta, i u svetske asocijacije košarke, rukometa, tenisa, atletike, plivanja i drugih sportova.

"Samim tim, i okolnosti po fudbal su sve složenije", zaključak je Fudbalskog saveza Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar