Обавјештајац изазивао општу опасност

Након више од три и по мјесеца од инцидента у мостарском тунелу Салаковац, а који је пријавио Анте Јелеч, начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ, завршена је истрага против Златка Хуме (24) из Мостара, радника Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

Босна и Херцеговина 10.03.2016 | 10:40
Обавјештајац изазивао општу опасност

Како сазнаје Вечерњи лист БиХ, Златко Хумо је оптужен за казнено дјело изазивања опште опасности. У исказу је рекао како је ријеч о “случајности те да је направу узео од сапутника, иначе ватреног навијача”.

Подсјећамо, 20. новембра прошле године, око 17 сати, у тунелу Салаковац испред аутомобила првог човјека Оружаних снага БиХ, бачена је непозната експлозивна направа.

Касније се утврдило да је ријеч о топовском удару, а Хумо је признао дјело, али је рекао како се није радило о нападу те да није знао да се иза њега и његових пријатеља вози генерал Јелеч.

У исказу је, тврди Вечерњак, рекао како је ријеч о случајности те да је направу узео од сапутника, иначе ватреног навијача, те да је само хтио изазвати звучни ефект, што се и догодило 17 метара прије изласка из тунела, а никако угрозити било чији живот и да је у питању била обична шала.

Челник ОБА-е Осман Мехмедагић, је одмах након инцидента рекао како је већ покренут дисциплински поступак против Хуме, а одмах по признању дјела тужилац Маја Чишић изјавила је како се цијели третира као изазивање опште опасности.

“(Хумо) није имао намјеру извршити атентат на генерала и угрозити његов живот, но наравно да га је угрозио”, казала је тада тужилац истичући како је ријеч о изнимно опасном поступку који је могао довести до трагичних посљедица.

Извор: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоран Јовиц

10.03.2016 10:34

Мектицев кадар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРАН ЈОВИЋ

10.03.2016 12:04

ДА СЕ ЗНА МЕКТИЋ БОЉЕ УДАРА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

10.03.2016 14:01

Хахахахаха Јамес Бонд баца петарде по тунелима. И такав јадник слузбену знацку од по киле носа. Туго босанско-хецеговацка са све Републиком Српском.

ОДГОВОРИТЕ