Роси о Сепангу: Знао сам да сам на****о!

Деветоструки светски шампион Валентино Роси верује да није имао избора и да је морао да јавно прозове Марка Маркеса прошле године.

Остали спортови 12.03.2016 | 08:20
Роси о Сепангу: Знао сам да сам на****о!

‘Доктор’ је напао Маркеса пред претпоследњу трку прошлогодишњег Мото ГП шампионата у Сепангу и оптужио га да се понаша као дете у жељи да помогне Хорхеу Лоренцу у борби за титулу.

Само 72 сата касније, после само неколико кругова трке за Велику награду Малезије, дошло је до контакта између њих двојице, када је Роси натерао Маркеса да оде прешироко.

Млади Шпанац је тада пао и завршио трку, док је возач Јамахе наставио даље и заузео треће место, али је добио казнене поене који су га померили на зачеље на последњој трци сезоне. Роси је на крају остао без титуле за пет бодова, а она је отишла у руке његовог тимског колеге.

Роси сада, четири месеца касније, истиче да је знао да може све да изгуби, али да су његови коментари на конференцији пред Сепанг били његова последња сламка спаса.

“Размишљао сам дуго о свему што се десило. Такође сам размишљао да би можда било боље да то не урадим, али сам морао јер сам схватио да сам на****о. Било би већ тешко победити Лоренца у нормалној ситуацији, али када се и Маркес окренуо против мене, знао сам да немам другу опцију. Тим коментарима сам више покушавао да заплашим Маркеса, да скренем пажњу дирекцији трке да би се ситуација решила. Покушали смо да причамо са дирекцијом трке, али нису желели да нас слушају, па сам покушао на другачији начин. Мислим да су потценили проблем јер оно што се десило нико није очекивао, само су ме гледали и размишљали шта ми је. Све је могло да се избегне заједничким разговором у Малезији”, нагласио је Роси.

Нова сезона Мото ГП шампионата почиње наредне недеље Великом наградом Катара, а пред нове окршаје Роси истиче да ништа више неће бити исто између њега, Маркеса и Лоренца. По речима возача Јамахе, он очекује да ће задржати професионални однос са Лоренцом, али још не зна каква ће бити Маркесова тактика.

“За Маркеса би било боље да је возио своје трке. Било је јасно какве су његове намере, а трка у Валенсији је дошла као шлаг на торту. У сваком случају, то није много важно, наш однос после свега не може да буде исти као раније. Моћи ћемо да будемо само ривали, али бих волео да се фокусирамо на то, а не на глупости ‘хајде да се рукујемо’. Желим да радимо праве ствари. Са Лоренцом је све ок, пошто ми је тимски колега, али са њим није”, истакао је ‘Доктор’.

Коментари / 0

Оставите коментар